Σούνακ για Κίνα: Η σύλληψη του δημοσιογράφου του BBC «προκαλεί σοκ και είναι απαράδεκτη»

Σούνακ για Κίνα: Η σύλληψη του δημοσιογράφου του BBC «προκαλεί σοκ και είναι απαράδεκτη»

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σύλληψη στην Κίνα ενός δημοσιογράφου του BBC, ο οποίος κάλυπτε τις διαμαρτυρίες εναντίον της κινεζικής πολιτικής της μηδενικής Covid, «προκαλεί σοκ και είναι απαράδεκτη», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.

Η Βρετανία θα εκφράσει της ανησυχίες της στην Κίνα για την απάντηση των κινεζικών αρχών στις διαμαρτυρίες, ενώ ταυτόχρονα η βρετανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδιώκει εποικοδομητικές σχέσεις με τη χώρα σε άλλα θέματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Θα συνεχίσουμε να εκθέτουμε σε όλα τα επίπεδα της κινεζικής κυβέρνησης τις ανησυχίες μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο μιας ειλικρινούς και εποικοδομητικής σχέσης», πρόσθεσε. 

«Η σύλληψη αυτού του δημοσιογράφου, ο οποίος έκανε απλώς τη δουλειά του, προκαλεί σοκ και είναι απαράδεκτη. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να εκφοβίζονται», τόνισε.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή