Νέα πρόκληση από Τουρκία: «Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει άμεσα τα νησιά»

Νέα πρόκληση από Τουρκία: «Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει άμεσα τα νησιά»

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας κατηγόρησε εκ νέου την Ελλάδα για «παραβιάσεις των διεθνών συνθηκών και του διεθνούς δικαίου»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Σε νέα κλιμάκωση των εντάσεων προέβη σήμερα η τουρκική πλευρά, καθώς το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της χώρας τόνισε ότι η Άγκυρα αναμένει από την Ελλάδα να προβεί «άμεσα» σε αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, ενώ την κατηγόρησε εκ νέου για «παραβιάσεις των διεθνών συνθηκών και του διεθνούς δικαίου».

«Αναμένουμε από την Ελλάδα, η οποία αδιαφορεί για τις προτάσεις διαλόγου, να τερματίσει το συντομότερο δυνατό στις δραστηριότητες στρατιωτικοποίησης  των νησιών με αποστρατικοποιημένο καθεστώς και όλες τις παραβιάσεις διεθνών συνθηκών και του διεθνούς δικαίου», αναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες.

Επιπλέον, το Συμβούλιο «εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών ως παρατηρητής». 

Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι «οι προσπάθειες αποτροπής (κλείσιμο) λύσεων που βασίζονται στην αλήθεια και την ισότητα στο Κυπριακό είναι καταδικασμένες να αποτύχουν και ότι η υποστήριξη που δίνεται στη δίκαιη υπόθεση των “Τουρκοκυπρίων”, που είναι αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού κόσμου, θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και αναμένουμε παρόμοια βήματα από άλλους διεθνείς οργανισμούς και χώρες».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή