Ακτιβιστές υπέρ του κλίματος έριξαν μπογιές στη Σκάλα του Μιλάνου

Ακτιβιστές υπέρ του κλίματος έριξαν μπογιές στη Σκάλα του Μιλάνου

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακτιβιστές υπέρ του κλίματος πέταξαν μπογιές στην είσοδο της διάσημης Σκάλας του Μιλάνου πριν ακριβώς από την έναρξη της σεζόν, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Ακτιβιστές έχουν οργανώσει διαμαρτυρίες σε όλη την Ευρώπη τους τελευταίους μήνες, στοχεύοντας, μεταξύ άλλων, μουσεία και έργα τέχνης, ζητώντας εντονότερη δράση για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Το κίνημα Ultima Generazione (Τελευταία Γενιά) δήλωσε ότι ήταν υπεύθυνο για τη διαμαρτυρία στο Μιλάνο.

Τον τελευταίο μήνα, η ίδια ομάδα πέταξε σούπα πάνω από ένα έργο του Βαν Γκογκ στη Ρώμη, έριξε μαύρο υγρό σε πίνακα του Κλιμτ στη Βιέννη και αλεύρι πάνω από ένα σπορ αυτοκίνητο ζωγραφισμένο από τον Αντι Γουόρχολ που εκτέθηκε στο Μιλάνο.

Η Αστυνομία ανέφερε ότι συνέλαβε πέντε άτομα μετά το περιστατικό στη Σκάλα, ενώ οι καθαριστές αφαίρεσαν γρήγορα την μπογιά από την είσοδο του θεάτρου.

Η Σκάλα θα ανοίξει τη σεζόν 2022-23 την Τετάρτη, ένα από τα κορυφαία γεγονότα του ιταλικού πολιτιστικού ημερολογίου, με παράσταση της ρωσικής όπερας «Boris Godunov» σε σύνθεση του Modest Mussorgsky, κάτι που έχει ήδη προκαλέσει διαμάχη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, με τον Ουκρανό πρόξενο να αντιτίθεται σφόδρα στο ανέβασμα του έργου στη Σκάλα του Μιλάνου.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή