Ιταλία – Υπ. Εσωτερικών: «Η γραμμή μας στο μεταναστευτικό δεν αλλάζει»

Ιταλία – Υπ. Εσωτερικών: «Η γραμμή μας στο μεταναστευτικό δεν αλλάζει»

Πηγές του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών τονίζουν ότι «οι ΜΚΟ αποτελούν ένα κίνητρο που ευνοεί τις αναχωρήσεις μεταναστών» από την Αφρική.

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αναφορά σε σημερινά δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, πηγές του υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας υπογράμμισαν ότι η γραμμή της κυβέρνησης Μελόνι, στο μεταναστευτικό, δεν έχει αλλάξει.

Όπως αναφέρεται, δόθηκε άδεια ελλιμενισμού σε τρία πλοία ΜΚΟ «λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών», αλλά η άποψη της ιταλικής κυβέρνησης συνεχίζει να είναι ότι «η δράση των ΜΚΟ συχνά είναι επικίνδυνη και πολλές φορές ευνοεί την είσοδο στη χώρα, οικονομικών μεταναστών που δεν διαθέτουν το σχετικό δικαίωμα».

Πηγές του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών προσθέτουν ότι «οι ΜΚΟ αποτελούν ένα κίνητρο που ευνοεί τις αναχωρήσεις μεταναστών» από την Αφρική και ότι η κυβέρνηση Μελόνι «εργάζεται με στόχο την παρουσίαση νέων κανόνων, ικανών να εγγυηθούν την ασφάλεια των συνόρων και να οδηγήσουν στην πάταξη της εμπορίας ανθρώπων, με την οποία πλουτίζουν οι δουλέμποροι, και όχι μόνο».

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή