Οργή Μασκ: «Παρακολουθούσαν το τζετ και το αυτοκίνητό μου»

Οργή Μασκ: «Παρακολουθούσαν το τζετ και το αυτοκίνητό μου»

Άστραψε και βρόντηξε ο Μασκ κατά του λογαριασμού που παρακολουθεί το τζετ του

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να κινηθεί νομικά κατά του 20χρονου που παρακολουθεί τις κινήσεις του ιδιωτικού του τζετ και τις μεταδίδει live στο Twitter σκοπεύει τώρα ο Έλον Μασκ, καθώς υποστηρίζει ότι ο λογαριασμός αυτός θέτει σε κίνδυνο τον γιο του.

Ήδη, το Twitter μπλόκαρε πριν λίγες ώρες τον λογαριασμό @ElonJet, ο οποίος είχε πάνω από μισό εκατομμύριο followers. Λίγο αργότερα, τον ενεργοποίησε ξανά και μετά από λίγο τον απανεργοποίησε, αφού είχε ανακοινώσει ότι «η δημοσιοποίηση πληροφοριών εντοπισμού» αποτελεί παραβίαση της πολιτικής του.

Ο ιδιοκτήτης του, Jack Sweeney, χρησιμοποιούσε δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες παρακολούθησης πτήσεων για να τουιτάρει κάθε φορά που το τζετ του Mασκ απογειωνόταν και προσγειωνόταν.

Οργή Μασκ: «Παρακολουθούσαν το τζετ και το αυτοκίνητό μου»-1

Μάλιστα, ο 51χρονος δισεκατομμυριούχος σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά του Sweeney και άλλων.

«Χθες το βράδυ, ένας τρελός ακολουθούσε το αυτοκίνητο που μετέφερε τον μικρό X [σσ. ο γιος του Μασκ με τη μουσικό Grimes] στο Λος Άντζελες (νομίζοντας ότι ήμουν εγώ μέσα), ο οποίος αργότερα εμπόδισε το αυτοκίνητο να κινηθεί και ανέβηκε στο καπό», έγραψε ο Έλον Μασκ στο Twitter.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter πρόσθεσε ότι οποιοσδήποτε λογαριασμός αποκαλύπτει το πού βρίσκονται συγκεκριμένα άτομα σε real time βάση θα μπλοκάρονται, καθώς πρόκειται για παραβίαση της ασφάλειάς τους.

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Οι αναρτήσεις σε πραγματικό χρόνο για τον τόπο που βρίσκεται κάποιος άλλος, παραβιάζει την πολιτική για τη προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο, αλλά οι ετεροχρονισμένες αναρτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα είναι σύμφωνες με την πολιτική αυτή».

Ο προσωπικός του λογαριασμός του Sweeney, @JxckSweeney, έχει επίσης ανασταλεί.

Οργή Μασκ: «Παρακολουθούσαν το τζετ και το αυτοκίνητό μου»-2

Ο 20χρονος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντα είναι υπεύθυνος για δεκάδες άλλους λογαριασμούς που παρακολουθούν τα ιδιωτικά αεροπλάνα δισεκατομμυριούχων, όπως του συνιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, του ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος και του διευθύνοντος συμβούλου της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Πολλοί από αυτούς τους λογαριασμούς φάνηκε να έχουν μπλοκαριστεί στο Twitter επίσης.

Ο Μασκ έχει πει εδώ και καιρό ότι ο λογαριασμός @ElonJet θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά του και φέρεται να είχε προσφέρει στον Σουίνι 5.000 δολάρια για να τον διαγράψει.

Όμως, πριν από ένα μήνα είχε δεσμευτεί να διατηρήσει τον λογαριασμό σε λειτουργία, τώρα που είναι ιδιοκτήτης του Twitter.

Με πληροφορίες από moneyreview.gr, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή