Ουκρανία: Κολοσσιαίες ζημιές στις υποδομές στο Χάρκοβο, κυρίως τις ενεργειακές

Ουκρανία: Κολοσσιαίες ζημιές στις υποδομές στο Χάρκοβο, κυρίως τις ενεργειακές

Διακοπές ρεύματος, νερού και θέρμανσης σημειώνονται σε όλη την Ουκρανία

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πρωινές αεροπορικές επιθέσεις των Ρώσων στην Ουκρανία έχουν προξενήσει τεράστιες ζημιές σε πολλές πόλεις, περιλαμβανομένου του Χαρκόβου, όπως αναφέρει το μεσημέρι της Παρασκευής ο δήμαρχος της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας.

Οι επιθέσεις επηρέασαν κυρίως το ενεργειακό σύστημα, είπε ο δήμαρχος Ίχορ Τερέχοφ σε ανάρτησή του.

«Υπάρχει κολοσσιαία ζημιά στις υποδομές, κυρίως στο ενεργειακό σύστημα», έγραψε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. «Σας ζητώ να κάνετε υπομονή με αυτό που συμβαίνει τώρα. Ξέρω ότι στα σπίτια σας δεν υπάρχει φως, θέρμανση, παροχή νερού».

Ουκρανία: Κολοσσιαίες ζημιές στις υποδομές στο Χάρκοβο, κυρίως τις ενεργειακές-1

Διακοπές ρεύματος σημειώνονται σε όλη την Ουκρανία καθώς και διακοπές στην παροχή νερού και θέρμανσης, σύμφωνα με ανάρτηση του αναπληρωτή επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου, Κίριλο Τιμοσένκο στο Telegram.

«Σε σχέση με τις επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας σε αρκετές περιοχές της Ουκρανίας, γίνονται επείγουσες διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη τη χώρα. Σας ζητάμε να αντιμετωπίσετε τις διακοπές ρεύματος και τις προσωρινές πτώσεις παροχής νερού/θερμότητας με κατανόηση», ανέφερε.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί δύο νεκροί από τους τουλάχιστον 60 πυραύλους που φέρεται να εκτόξευσε η Ρωσία κατά της Ουκρανίας την Παρασκευή. Και οι δύο νεκροί είναι στην περιοχή του Κρίβοϊ Ριχ, από βομβαρδισμό κατοικιών.

Από την πλευρά τους οι αξιωματούχοι που έχουν τοποθετήσει οι Ρώσοι στην ανατολική Ουκρανία ανέφεραν ότι ο τελευταίος ουκρανικός βομβαρδισμός είχε σκοτώσει αμάχους σε δύο περιοχές.

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 23 τραυματίστηκαν στο χωριό Λαντράτιβκα, έναν μικρό οικισμό κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία στην ελεγχόμενη από τους Ρώσυς περιοχή του Λουχάνσκ, δήλωσε την Παρασκευή ο Ρώσος διοικητής της περιοχής. Ο επικεφαλής μιας αυτοαποκαλούμενης λαϊκής πολιτοφυλακής των ρωσόφιλων στο Λουχάνσκ είπε ότι ένας άμαχος σκοτώθηκε επίσης από ουκρανικούς βομβαρδισμούς στην πόλη Σβάτοβε, περίπου 70 χλμ. νοτιότερα.

Πηγή: Reuters, Ukrinform

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή