Ερντογάν: Στόχος μας να πάψουμε να εξαρτόμαστε από εισαγωγές ενέργειας

Ερντογάν: Στόχος μας να πάψουμε να εξαρτόμαστε από εισαγωγές ενέργειας

Θα επιτευχθεί μέσω του νέου κοιτάσματος αερίου στη Μαύρη Θάλασσα και του πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού, είπε

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι η Άγκυρα σκοπεύει να εξαλείψει πλήρως την εξάρτηση της Τουρκίας από ξένους ενεργειακούς πόρους.

«Έχουμε υπερτριπλασιάσει την εγκατεστημένη ενεργειακή μας δυνατότητα, ανεβάσαμε την εγκατεστημένη ισχύ των οικιακών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 65% και φέραμε φυσικό αέριο σε 81 επαρχίες. Την επόμενη περίοδο, θα εργαστούμε μέχρι να εξαλείψουμε πλήρως την εξάρτησή μας από ξένους ενεργειακούς πόρους», είπε κατά τη διάρκεια μακροσκελούς ομιλίας του στο κοινοβούλιο στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί μέσω της ανάπτυξης ενός νέου κοιτάσματος φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και της έναρξης του πρώτου πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού, που κατασκευάζει η ρωσική κρατική εταιρεία Rosatom. 

Παράλληλα τόνισε ότι την ώρα που η Τουρκία προχωρά σε απεξάρτηση από τις ενεργειακές εισαγωγές, η Ευρώπη ταλανίζεται από προβλήματα σε σχέση με την παροχή φυσικού αερίου.

Πηγή: TASS, NTV

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή