Γερμανία: Ακτιβιστές πριόνισαν την κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Βερολίνου

Γερμανία: Ακτιβιστές πριόνισαν την κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Βερολίνου

Μέλη οικολογικής οργάνωσης ψαλίδισαν το δέντρο στην Πύλη του Βραδεμβούργου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές Letzte Generation έκοψαν την κορυφή ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου ύψους 15 μέτρων μπροστά από την Πύλη του Βραδεμβούργου, στο κέντρο του Βερολίνου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δύο μέλη του κινήματος ξεδίπλωσαν μια αφίσα με την επιγραφή: «Αυτή είναι μόνο η κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου». Κατόπιν, χρησιμοποιώντας έναν υδραυλικό ανελκυστήρα και ένα πριόνι χειρός, πριόνισαν την κορυφή των δύο μέτρων από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

«Μέχρι στιγμής στη Γερμανία βλέπουμε μόνο την κορυφή της κλιματικής καταστροφής», έγραψε μια από τις ακτιβίστριες στη σελίδα της στο Twitter, σχολιάζοντας τη διαμαρτυρία.

Γερμανία: Ακτιβιστές πριόνισαν την κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Βερολίνου-1
Φωτ. αρχείου: Facebook/DW Travel

«Ενώ οι άνθρωποι τρέχουν στα μαγαζιά αναζητώντας τα καλύτερα δώρα, άλλοι δεν βρίσκουν νερό», πρόσθεσε. Σύμφωνα με την εφημερίδα, αστυνομικοί έσπευσαν το πρωί της Τετάρτης στο σημείο του συμβάντος και λαμβάνουν μέτρα αποκατάστασης.

Η Letzte Generation ζητά σθεναρότερη καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, όπως τα όρια ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους και οι χαμηλότεροι ναύλοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Εκπρόσωποι του κινήματος έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι θα συνεχίσουν τις ενέργειές τους έως ότου οι γερμανικές αρχές βρουν τη βέλτιστη λύση.

Πηγή: Die Welt, TASS

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή