Βρετανία: «Αποτυχία» το Brexit για την πλειονότητα των άλλοτε υποστηρικτών του

Βρετανία: «Αποτυχία» το Brexit για την πλειονότητα των άλλοτε υποστηρικτών του

Μόλις το 34% όσων είχαν ψηφίσει το 2016 υπέρ της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ θεωρεί τώρα ότι το Brexit είναι επιτυχία.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο ένας στους τρεις από τους ψηφοφόρους που είχαν στηρίξει την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σχετικό δημοψήφισμα πριν από έξι χρόνια, πιστεύει τώρα ότι το Brexit ήταν «επιτυχία», σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό των Times του Λονδίνου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία σφυγμομέτρησης που πραγματοποίησε η εταιρεία YouGov για τους Times, οι ψηφοφόροι του Leave υποστηρίζουν τώρα σε ποσοστό 41% ότι το Brexit ήταν χειρότερο για τη Βρετανία από ό,τι οι ίδιοι φαντάζονταν το 2016.

Το 23% θεωρεί ότι το Brexit είχε αρνητικό αντίκτυπο στη θέση της Βρετανίας στον κόσμο, το 34% ότι ήταν κακό για την οικονομία και το 41% ότι είχε αρνητικό αντίκτυπο στη μετανάστευση.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, από όσους είχαν ψηφίσει το καλοκαίρι του 2016 υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, οι περισσότεροι επιθυμούν τώρα μια πιο στενή σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ υπάρχουν και εκείνοι που θα έβλεπαν θετικά ακόμη και το ενδεχόμενο επιστροφής της Μεγάλης Βρετανίας στις τάξεις της ΕΕ.

Συνολικά, μόλις το 34% των ψηφοφόρων του Leave θεωρεί πια ότι το Brexit, έτσι όπως έχει εξελιχθεί μέχρι στιγμής, αποτελεί επιτυχία.

Πηγή: the Times  

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή