Ιαπωνία: Τουλάχιστον 17 νεκροί από σφοδρή χιονόπτωση

Ιαπωνία: Τουλάχιστον 17 νεκροί από σφοδρή χιονόπτωση

Περισσότεροι από 90 οι τραυματίες, χιλιάδες χωρίς ρεύμα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ακυρώσεις δρομολογίων τρένων και πτήσεων

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σφοδρή χιονόπτωση σε περιοχές της Ιαπωνίας σκότωσε 17 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 90, ενώ άφησε εκατοντάδες σπίτια χωρίς ρεύμα, δήλωσαν αξιωματούχοι της διαχείρισης καταστροφών τη Δευτέρα.

Ισχυρά χειμερινά μέτωπα έχουν ρίξει μεγάλες ποσότητες χιονιού σε βόρειες περιοχές από την περασμένη εβδομάδα, καθηλώνοντας εκατοντάδες οχήματα σε αυτοκινητόδρομους, καθυστερώντας τις υπηρεσίες παράδοσης και προκαλώντας 11 θανάτους μέχρι το Σάββατο.

Επιπλέον χιονοπτώσεις το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων ανέβασαν τον αριθμό των νεκρών σε 17 και τους τραυματίες σε 93 το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πυροσβεστικής και Αντιμετώπισης Καταστροφών. Πολλά από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους ενώ αφαιρούσαν το χιόνι από τις στέγες ή βρέθηκαν θαμμένα κάτω από πυκνούς σωρούς χιονιού.

Το πυκνό χιόνι γκρέμισε, μεταξύ άλλων, έναν πύργο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στο βορειότερο νησί της Ιαπωνίας, αφήνοντας περίπου 20.000 σπίτια χωρίς ρεύμα το πρωί των Χριστουγέννων, αν και η ηλεκτρική ενέργεια αποκαταστάθηκε στις περισσότερες περιοχές αργότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας και Βιομηχανίας.

Δεκάδες δρομολόγια τρένων και πτήσεις ανεστάλησαν επίσης στη βόρεια Ιαπωνία μέχρι την Κυριακή, αλλά έκτοτε τα δρομολόγια ξεκίνησαν κατά ένα μεγάλο μέρος τους, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών.

Πηγή: Associated Press

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή