Αφγανιστάν: Οκτώ νεκροί σε επιχείρηση των Ταλιμπάν κατά του ISIS

Αφγανιστάν: Οκτώ νεκροί σε επιχείρηση των Ταλιμπάν κατά του ISIS

Το τοπικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους θεωρείται υπεύθυνο για επίθεση σε ξενοδοχείο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά συνελήφθησαν ύστερα από επιδρομές σε κρησφύγετα της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν, δήλωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν την Πέμπτη το πρωί.

«Αυτά τα μέλη είχαν κύριο ρόλο στην επίθεση στο κινεζικό ξενοδοχείο και άνοιξαν το δρόμο για τα ξένα μέλη του ISKP να έρθουν στο Αφγανιστάν», είπε ο εκπρόσωπος, Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, στο Twitter, περιγράφοντας τις επιδρομές της Τετάρτης.

«Πολλά όπλα και εκρηκτικά έχουν περάσει πλέον στα χέρια των δυνάμεων ασφαλείας», πρόσθεσε.

Στις 12 Δεκεμβρίου σημειώθηκε επίθεση με τρεις νεκρούς σε ξενοδοχείο όπου συχνάζουν Κινέζοι στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ.

Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση ISKP, δηλαδή Ισλαμικό Κράτος της Επαρχίας Χορασάν, αποτελεί το τοπικό παρακλάδι του ISIS, της πιο ακραίας τζιχαντιστικής οργάνωσης η οποία απορρίπτει τους Ταλιμπάν θεωρώντας τους υπερβολικά μετριοπαθείς.

Οι Ταλιμπάν, που ελέγχουν κατά το μεγαλύτερο βαθμό το Αφγανιστάν από τον Αύγουστο του 2021 έχοντας εκδιώξει την εκλεγμένη ηγεσία του, μάχονται κατά του ISIS όχι επί ιδεολογικής βάσης αλλά επειδή διακρίνουν ότι το τοπικό του παρακλάδι επιθυμεί μερίδιο – ή και το σύνολο – της εξουσίας στην πολύπαθη ασιατική χώρα.

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή