Μεξικό: Ταραχές μετά τη σύλληψη του γιου του «Ελ Τσάπο»

Μεξικό: Ταραχές μετά τη σύλληψη του γιου του «Ελ Τσάπο»

Η είδηση για τη σύλληψη του Οβίδιο Γκουσμάν κυκλοφόρησε έπειτα από μια νύχτα ταραχών στην πόλη Κουλιακάν, στην Πολιτεία Σιναλόα του βόρειου Μεξικού, όπου εδρεύει το ομώνυμο καρτέλ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μεξικανός βαρόνος των ναρκωτικών Οβίδιο Γκουσμάν, γιος του φυλακισμένου Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, συνελήφθη από τις μεξικανικές αρχές.

Η είδηση για τη σύλληψη του Οβίδιο κυκλοφόρησε έπειτα από μια νύχτα ταραχών στην πόλη Κουλιακάν, στην Πολιτεία Σιναλόα του βόρειου Μεξικού, όπου εδρεύει το ομώνυμο καρτέλ, μια από τις ισχυρότερες οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών στον κόσμο.

Ο Οβίδιο Γκουσμάν, ο οποίος ανέλαβε αρχηγική θέση στο Καρτέλ Σιναλόα μετά τη σύλληψη του πατέρα του, είχε κρατηθεί για λίγο τον Οκτώβριο του 2019 αλλά αφέθηκε γρήγορα ελεύθερος, για να αποφευχθούν αντίποινα από το καρτέλ.

Το πρωί της Πέμπτης (5/1), οι δυνάμεις ασφαλείας ήταν επί ποδός προσπαθώντας να περιορίσουν τις αντιδράσεις της οικογένειας Γκουσμάν στην περιοχή. Οι τοπικές αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους, ενώ σχολεία και διοικητικές υπηρεσίες παρέμειναν κλειστά λόγω της βίας.

Επιβάτες σε αεροπλάνο μεξικανικών αερογραμμών στην πόλη Κουλιακάν προσπαθούσαν να κρυφτούν κάτω από τα καθίσματα, για να γλιτώσουν από την ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και μέλη του περιβόητου καρτέλ ναρκωτικών. Σύμφωνα με αναφορές δεν υπήρξε τραυματισμός επιβάτη. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή