Κοσσυφοπέδιο: Νέα ένταση, με Αλβανόφωνο να πυροβολεί κατά Σέρβων που γιόρταζαν τα Χριστούγεννα

Κοσσυφοπέδιο: Νέα ένταση, με Αλβανόφωνο να πυροβολεί κατά Σέρβων που γιόρταζαν τα Χριστούγεννα

Συνελήφθη ένας άνδρας ως ύποπτος για την επίθεση με αυτόματο όπλο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλβανόφωνος του Κοσσυφοπεδίου τραυμάτισε με αυτόματα όπλα δύο Σέρβους, εκ των οποίων ένας ανήλικος, κατά τη διάρκεια του εορτασμού της παραμονής των Χριστουγέννων για τους Σέρβους, ανέφερε την Παρασκευή η εφημερίδα Vecherne Novosti, επικαλούμενη πηγή από τη σερβική κυβέρνηση στο Βελιγράδι. Το περιστατικό προκάλεσε νέες ταραχές στα νότια της βαλκανικής χώρας, ενώ ο άνδρας συνελήφθη.

Συγκεκριμένα, ένας 11χρονος και ένας 21χρονος τραυματίστηκαν κοντά στην κωμόπολη Στρπτσε δεχόμενοι πυρά από διερχόμενο αυτοκίνητο. Μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο με μέτριας βαρύτητας τραύματα. Διευκρινίζεται ότι την ώρα της επίθεσης, νεαροί περπατούσαν στην άκρη του δρόμου και κουβαλούσαν ένα ειδικό κούτσουρο – το «badnyak» για την βραδινή τελετή της παραμονής των Χριστουγέννων, όταν ο δράστης άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο εναντίον τους.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Σερβίας, κάτοικοι της περιοχής που είχαν συγκεντρωθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο σημείο της απόπειρας δολοφονίας άρχισαν να αποκλείουν το δρόμο. Αναφέρεται ότι η κυκλοφορία έχει ήδη αποκλειστεί στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο Ουρόσεβατς-Σπρτσε.

Ο αρμόδιος αξιωματούχος της σερβικής κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο, Πέταρ Πέτκοβιτς έκανε λόγο για «απόπειρα δολοφονίας δύο Σέρβων αγοριών στο χωριό Γκοτόβουσα κοντά στην πόλη Στρπτσε. Τα παιδιά πυροβολήθηκαν από έναν Αλβανό, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, από κινούμενο αυτοκίνητο. Ο Μίλος και ο Στέφαν έχουν τραύματα από πυροβολισμούς», έγραψε ο κ. Πέτκοβιτς στο Twitter, και πρόσθεσε: «Κάποιος ήθελε να μας χαρίσει ματωμένα Χριστούγεννα».

Αργότερα, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου συνέλαβαν έναν άνδρα ως ύποπτο για την επίθεση κατά των δύο Σέρβων. 

Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει τα Χριστούγεννα σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο στις 7 Ιανουαρίου. Ο εορτασμός ξεκινά το προηγούμενο βράδυ με την τελετή φέρνοντας και στη συνέχεια καίγοντας ένα ιδιαίτερο κομμάτι ξύλου από δέντρο. Η επίθεση σημειώθηκε όταν μια σειρά ανδρών περπατούσε στον δρόμο ως μέρος μιας τελετουργικής πομπής.

Πηγή: TASS

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή