Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: «Πάνω από 600 Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί» σε επίθεση με πυραύλους στην Ανατολική Ουκρανία

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: «Πάνω από 600 Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί» σε επίθεση με πυραύλους στην Ανατολική Ουκρανία

Δεν έχει υπάρξει προς το παρόν αντίδραση από την ουκρανική πλευρά

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι σκότωσε περισσότερους από 600 Ουκρανούς στρατιώτες σε μαζική επίθεση με ρουκέτες σε δύο κτίρια στην ανατολική Ουκρανία που στεγάζουν προσωρινά τις ουκρανικές δυνάμεις.

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο για τον ρωσικό ισχυρισμό από την Ουκρανία, αν και ο δήμαρχος της ανατολικής ουκρανικής πόλης του Κραματόρσκ, δήλωσε νωρίτερα την Κυριακή στο Facebook ότι κανείς δεν σκοτώθηκε σε επίθεση σε διάφορα κτίρια στην πόλη.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι το χτύπημα στα κτίρια στο Κραματόρσκ αποτελεί εκδίκηση για μια θανατηφόρα ουκρανική επίθεση νωρίτερα φέτος σε ρωσικό στρατώνα στη Μακιίφκα, σε τμήμα της περιοχής του Ντόνετσκ που ελέγχεται από τις δυνάμεις της Μόσχας, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 89 Ρώσοι στρατιώτες.

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι χρησιμοποίησε αυτό που αποκάλεσε αξιόπιστες πληροφορίες για να στοχεύσει τα ουκρανικά στρατεύματα. Ανέφερε ότι περισσότεροι από 700 Ουκρανοί στρατιώτες είχαν στεγαστεί σε έναν κτίριο και περισσότεροι από 600 σε ένα άλλο.

«Ως αποτέλεσμα μιας μαζικής πυραυλικής επίθεσης σε αυτά τα προσωρινά σημεία ανάπτυξης μονάδων του ουκρανικού στρατού, περισσότεροι από 600 Ουκρανοί στρατιώτες εξουδετερώθηκαν», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Όπως δήλωσε ωστόσο ένας μάρτυρας του Reuters, η πυραυλική επίθεση προκάλεσε υλικές ζημιές, αλλά δεν κατέστρεψε κτίρια και δεν υπάρχουν προφανείς ενδείξεις για ανθρώπινες απώλειες.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή