ΗΠΑ: Καθηλωμένα εκατοντάδες αεροσκάφη λόγω τεχνικού προβλήματος

ΗΠΑ: Καθηλωμένα εκατοντάδες αεροσκάφη λόγω τεχνικού προβλήματος

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατοντάδες πτήσεις σε όλες τις ΗΠΑ έχουν επηρεαστεί λόγω τεχνικού προβλήματος στους υπολογιστές της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρόβλημα μπορεί να επηρεάσει τις πτήσεις σε εθνικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής γενικής αποκαθήλωσης των αεροπλάνων, σύμφωνα με το ABC News.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν Πιέρ, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για κυβερνοεπίθεση και πρόσθεσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για το περιστατικό.

Οι New York Times αναφέρουν πως η έκταση του προβλήματος δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά οι υπάρχουν καθυστερήσεις σε διάφορες αεροπορικές εταιρείες.

Περισσότερες από 1,160 πτήσεις εντός, προς και από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σημειώσει καθυστέρηση σήμερα, Τετάρτη, και περισσότερες από 100 έχουν ακυρωθεί, σύμφωνα με την FlightAware, μια εταιρεία παρακολούθησης πτήσεων.

«Η FAA εργάζεται για να αποκαταστήσει το σύστημα ειδοποίησης αεροπορικών αποστολών. Πραγματοποιούμε τώρα τους τελικούς ελέγχους επικύρωσης και κάνουμε επανεκκίνηση στο σύστημα. Οι λειτουργίες σε όλο το Εθνικό Σύστημα Εναέριου Χώρου επηρεάζονται. Θα παρέχουμε συχνές ενημερώσεις καθώς σημειώνουμε πρόοδο», έγραψε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ(FAA) στο Twitter.

 

Στη συνέχεια, σε νέα ενημέρωσή της η FAA διέταξε τις αεροπορικές εταιρείες να διακόψουν όλες τις πτήσεις εσωτερικού μέχρι τις 9 π.μ., ώστε να επιτραπεί στον οργανισμό να επικυρώσει την ακεραιότητα των πληροφοριών των πτήσεων και της ασφάλειας.

 

Την ίδια ώρα αρκετά αεροδρόμια, μεταξύ άλλων στη Φιλαδέλφεια, στην Φλόριντα και στο Τέξας, συμβούλευσαν τους επιβάτες να ενημερωθούν από τις αεροπορικές τους εταιρείες σχετικά με την πτήση τους.

«Μια διακοπή του συστήματος της FAA προκαλεί καθυστερήσεις στο AUS και σε άλλα αεροδρόμια σε ολόκληρη τη χώρα», ανέφερε το Διεθνές Αεροδρόμιο Austin-Bergstrom στο Twitter επισημαίνοντας στους επιβάτες να παραμείνουν σε επαφή με την αεροπορική τους εταιρεία και να ελέγξουν την κατάσταση της πτήσης τους». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή