Γερμανικός Τύπος: Παραιτείται η υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ

Γερμανικός Τύπος: Παραιτείται η υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ

Γερμανικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επικείμενη παραίτηση της υπουργού Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα παραιτηθεί τελικά η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ; Την είδηση δημοσιεύει πρώτη η Bild, η οποία μάλιστα σχολιάζει την επικείμενη παραίτηση.

«Δεν συμβαίνει συχνά να συνειδητοποιεί μόνος του ένας πολιτικός- και ιδιαίτερα ένας υπουργός- ότι η παραίτησή του είναι αναπόφευκτη. Αντιθέτως, η Λάμπρεχτ αντελήφθη ότι το υπουργείο Άμυνας, με το οποίο ποτέ δεν εξοικειώθηκε, χρειάζεται μία νέα αρχή. Κατ’ αυτόν τον τρόπο βάζει σε δεύτερη μοίρα τις φιλοδοξίες της και προσφέρει πολύτιμη υπηρεσία στη Γερμανία».

Όσο για τη διαδοχή της Λάμπρεχτ, η Bild προειδοποιεί ότι «ο καγκελάριος Σολτς δεν επιτρέπεται να κάνει το ίδιο λάθος, όπως με τη Λάμπρεχτ. Ήταν από την αρχή ξεκάθαρο ότι η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης πολύ απλά δεν γνωρίζει τα στρατιωτικά ζητήματα».

Αλλά και το Spiegel Online υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του η υπουργός Άμυνας σύντομα θα υποβάλει την παραίτησή της.

Το γερμανικό περιοδικό υποστηρίζει ότι «μετά τον εντελώς ατυχή χαιρετισμό της για το νέο έτος, η Λάμπρεχτ μίλησε επανειλλημένα με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς για την αποχώρησή της από την κυβέρνηση.

Συμφωνήθηκε μάλιστα να ανακοινώσει η ίδια την παραίτησή της τη Δευτέρα. Ενδεχομένως μέχρι τότε ο Σολτς να έχει βρει τον ή τη διάδοχό της».

H Süddeutsche Zeitung, στην ηλεκτρονική της έκδοση, υποστηρίζει ότι το περιβάλλον της υπουργού επιβεβαιώνει τα σενάρια περί παραίτησης και επισημαίνει.

«Πιθανή διάδοχος στο υπουργείο θεωρείται, εδώ και εβδομάδες, η εντεταλμένη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τις ένοπλες δυνάμεις Εύα Χεγκλ και η υφυπουργός Σίμτγε Μέλερ. Καθώς το υπουργικό συμβούλιο πρέπει να απαρτίζεται από ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών, μόνο μία γυναίκα μπορεί να αναλάβει- εκτός αν προκύψει ένας ευρύτερος ανασχηματισμός της κυβέρνησης», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Πηγή: Deutsche Welle

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή