Επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν με ευρεία γκάμα θεμάτων

Επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν με ευρεία γκάμα θεμάτων

Συζήτησαν για την ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου στην Ουκρανία, το φυσικό αέριο και τα σιτηρά 

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, μίλησαν για την ανταλλαγή αιχμαλώτων που τραυματίστηκαν στην Ουκρανία, τη δημιουργία ενός κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία και την εξαγωγή σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Η ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία συνεχίστηκε» ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι τέθηκε το ζήτημα της ανταλλαγής αιχμαλώτων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, μετά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία μεταξύ των επιτρόπων για τα ανθρώπινα δικαιώματα των δυο χωρών. 

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέστησε την προσοχή στην καταστροφική γραμμή του καθεστώτος του Κιέβου, η οποία βασίζεται στην εντατικοποίηση των εχθροπραξιών με την υποστήριξη των δυτικών χορηγών, αυξάνοντας τον όγκο των μεταφερόμενων όπλων και του στρατιωτικού εξοπλισμού» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Συζητήθηκαν επίσης, με βάση την ίδια ανακοίνωση, οι εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης θάλασσας και τρόποι απεμπλοκής των εξαγωγών λιπασμάτων και τροφίμων από τη Ρωσία. Ερντογάν και Πούτιν συζήτησαν επίσης για ενεργειακά ζητήματα, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. 

«Μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι η συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, περιλαμβανομένης της προμήθειας ρωσικού φυσικού αερίου και η δημιουργία ενός περιφερειακού κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, συζητήθηκε και η εξομάλυνση των τουρκοσυριακών σχέσεων. 

Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή