Η Γκρέτα Τούνμπεργκ προσήχθη από τις γερμανικές αρχές

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ προσήχθη από τις γερμανικές αρχές

Eικόνες που κυκλοφόρησαν την Τρίτη δείχνουν τη γερμανική αστυνομία να μεταφέρει την Τούνμπεργκ κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για το ανθρακωρυχείο στο ακατοίκητο πλέον χωριό Λίτσερατ στη δυτική Γερμανία

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eικόνες που κυκλοφόρησαν την Τρίτη δείχνουν τη γερμανική αστυνομία να μεταφέρει την Τούνμπεργκ κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για το ανθρακωρυχείο στο ακατοίκητο πλέον χωριό Λίτσερατ στη δυτική Γερμανία.

Η ακτιβίστρια, 20 ετών, συμμετείχε σε διαδηλώσεις ενάντια στην κατεδάφιση του χωριού που γίνεται με σκοπό να ανοίξει ο δρόμος για την επέκταση λιγνιτωρυχείου της περιοχής. Οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει την περιοχή εδώ και πάνω από μία εβδομάδα.

Η Τούνμπεργκ και ομάδες ακτιβιστών μετέβησαν στο γερ- μανικό χωριό, διαμαρτυρόμενοι για το λιγνιτωρυχείο στην περιοχή.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι μια ομάδα διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και η Τούνμπεργκ, απομακρύνθηκε από το χωριό και άρχισε να πλησιάζει το ορυχείο Γκαρτσβάιλερ. Οι μη έχοντες εργασία απαγορεύεται να πλησιάζουν τη ζώνη γύρω από το ορυχείο για λόγους ασφαλείας. Η Τούνμπεργκ ήταν ανάμεσα στους πολλούς διαδηλωτές που απομακρύνθηκαν από τον χώρο, ενώ η αστυνομία δήλωσε επίσης ότι ένα άτομο είχε πηδήξει μέσα στο ορυχείο.

«Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ήταν μέλος μιας ομάδας ακτιβιστών που έσπευσαν προς το ορυχείο», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ααχεν. «Τη σταματήσαμε και τη μεταφέραμε μαζί με την ομάδα της έξω από την άμεση περιοχή κινδύνου για να διαπιστωθεί η ταυτότητά τους». Μετά την εξακρίβωση στοιχείων η Γκρέτα και η ομάδα ακτιβιστών αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από κράτηση «αρκετών ωρών», όπως τόνισε αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή