Ντόναλντ Τραμπ: Ζητά να του επιτραπεί να επιστρέψει στο Facebook

Ντόναλντ Τραμπ: Ζητά να του επιτραπεί να επιστρέψει στο Facebook

Ο δικηγόρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και νυν προεδρικού υποψηφίου έστειλε επιστολή στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ με την οποία ζητά την «ταχεία επιστροφή» του Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε επίσημα να μπορέσει να επιστρέψει στο Facebook, όπως έκανε γνωστό σήμερα η ομάδα της προεκλογικής του εκστρατείας, καλώντας να μην «φιμωθεί ένας προεδρικός υποψήφιος».

Ο δικηγόρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και νυν προεδρικού υποψηφίου έστειλε επιστολή στον ιδρυτή της πλατφόρμας Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ζητώντας του «μια συνάντηση για να συζητήσει την ταχεία επιστροφή» του Ντόναλντ Τραμπ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Θεωρούμε ότι η αναστολή του λογαριασμού στο Facebook του προέδρου Τραμπ διαστρέβλωσε ριζικά και περιόρισε τη δημόσια συζήτηση», αναφέρει ο Σκοτ Γκαστ στην επιστολή που εστάλη χθες Τρίτη.

Συνεχίζοντας, ο δικηγόρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ προτρέπει την πλατφόρμα να «προωθήσει τον γνήσιο διάλογο και όχι να φιμώσει έναν υποψήφιο για την προεδρία».

Ο πρώην ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων αποκλείστηκε από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για δύο χρόνια μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν υποστηρικτές του κατά του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου του 2021 στην Ουάσιγκτον.

Όταν ρωτήθηκε σήμερα από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος της Meta, της μητρικής του Facebook, υποσχέθηκε μια απόφαση για την τύχη του πρώην προέδρου «εντός των προσεχών εβδομάδων».

Ο Τραμπ έχει από τις 19 Νοεμβρίου του 2022 επιστρέψει στο Twitter. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει αναρτήσει κανένα μήνυμα στον λογαριασμό του εκεί, καθώς συνεχίζει να επικοινωνεί κυρίως μέσω της δικής του πλατφόρμας που ονομάζεται Truth Social.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή