Ουκρανία: Ο Μεντβέντεφ απειλεί με πυρηνικό πόλεμο σε περίπτωση ρωσικής ήττας

Ουκρανία: Ο Μεντβέντεφ απειλεί με πυρηνικό πόλεμο σε περίπτωση ρωσικής ήττας

Παραδέχεται ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία συνιστά πόλεμο από τον οποίον εξαρτάται η μοίρα της Ρωσίας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πυρηνικές δυνάμεις δεν χάνουν μεγάλες συγκρούσεις από τις οποίες εξαρτάται η μοίρα τους, αυτό θα πρέπει να είναι προφανές σε κάθε δυτικό πολιτικό, έγραψε την Πέμπτη στη σελίδα του στο Telegram ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Ρωσίας, και στενός σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν εστίασε την προσοχή του στις δηλώσεις που έγιναν στο φόρουμ του Νταβός ότι «η Ρωσία πρέπει να ηττηθεί».

Ισχυρίστηκε στην ανάρτησή του πως οι Δυτικοί πολιτικοί «δεν σκέφτονται να βγάλουν ένα στοιχειώδες συμπέρασμα: Η ήττα μιας πυρηνικής δύναμης σε έναν συμβατικό πόλεμο μπορεί να προκαλέσει το ξέσπασμα ενός πυρηνικού πολέμου. Οι πυρηνικές δυνάμεις δεν έχουν χάσει μεγάλες συγκρούσεις από τις οποίες εξαρτάται η μοίρα τους», είπε ο κ. Μεντβέντεφ.

Βεβαίως αυτό που λέει με την ανάρτησή του το γνωστό πολιτικό γεράκι της Μόσχας είναι ότι όχι μόνο δεν πρόκειται για μια απλή «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας στην Ουκρανία, παρά για συμβατικό πόλεμο από τον οποίον εξαρτάται και η ίδια η μοίρα της χώρας του.

Πηγή: Reuters, TASS

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή