Ουκρανία: Για «τοπική αντεπίθεση» των Ρώσων κοντά στη Ζαπορίζια, μιλούν οι κατοχικές αρχές

Ουκρανία: Για «τοπική αντεπίθεση» των Ρώσων κοντά στη Ζαπορίζια, μιλούν οι κατοχικές αρχές

Όπως υποστήριξε στέλεχος των κατοχικών αρχών, λόγω της επίθεσης οι ουκρανικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν σε άλλες θέσεις

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε μια «τοπική αντεπίθεση» κοντά στην πόλη Ορέχιβ, στη νότια Ουκρανία, όπου το μέτωπο παραμένει σε γενικές γραμμές στάσιμο εδώ και πολλούς μήνες, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος των ρωσικών κατοχικών αρχών.

«Οι στρατιώτες μας εξαπέλυσαν μια τοπική επίθεση κοντά στην πόλη Ορέχιβ, η οποία κατέχεται ακόμη προσωρινά από τους Ουκρανούς μαχητές», είπε ο Βλαντιμίρ Ρόγκοφ, στέλεχος των κατοχικών αρχών στην περιοχή της Ζαπορίζια. Όπως υποστήριξε, λόγω της επίθεσης οι ουκρανικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν σε άλλες θέσεις.

«Οι δυνάμεις μας κρατούν τις θέσεις που κατέλαβαν. Το έδαφος της περιοχής της Ζαπορίζια που απελευθερώνεται από τους Ουκρανούς μαχητές αυξάνεται σταδιακά», πρόσθεσε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Μετά την αποχώρηση των Ρώσων από την πόλη της Χερσώνας, στις αρχές Νοεμβρίου, το μέτωπο στη νότια Ουκρανία παραμένει σχεδόν στάσιμο. Η επαρχία Ζαπορίζια ελέγχεται εν μέρει από τη Μόσχα – όχι όμως και η ομώνυμη πόλη.

Ο ουκρανικός στρατός δεν έκανε καμία αναφορά στο Ορέχιβ, στην καθημερινή ενημέρωσή του σήμερα το πρωί.

Οι μάχες το τελευταίο διάστημα επικεντρώνονται στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας, όπου οι Ρώσοι έχουν καταφέρει να θέσουν υπό τον έλεγχό τους ένα μέρος της πόλης Σολεντάρ και τα τοπικά αλατωρυχεία. Σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται και στη γειτονική πόλη Μπαχμούτ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή