Αφγανιστάν: Αξιωματούχοι του ΟΗΕ στη χώρα για συνομιλίες με τους Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Αξιωματούχοι του ΟΗΕ στη χώρα για συνομιλίες με τους Ταλιμπάν

Η αναπληρώτρια γενική γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αμίνα Μοχάμεντ, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή κυβερνήτη της Κανταχάρ.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναπληρώτρια γενική γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αμίνα Μοχάμεντ, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή κυβερνήτη της Κανταχάρ στο Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της αφγανικής επαρχίας, σε μια σπάνια συνάντηση ξένου απεσταλμένου με τους ηγέτες των Ταλιμπάν στο προπύργιό τους στο νότιο τμήμα της χώρας.

Η Αμίνα Μοχάμεντ πραγματοποιεί αυτήν την εβδομάδα επίσκεψη στο Αφγανιστάν και έχει ήδη συναντήσει τις Αρχές των Ταλιμπάν στην Καμπούλ, καθώς και προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών και ανθρωπιστικές οργανώσεις, προκειμένου να συζητήσει τρόπους για την προώθηση και προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών. Η επίσκεψή της έγινε μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα από τότε που οι Αρχές των Ταλιμπάν ανακοίνωσαν πως απαγορεύουν στις γυναίκες να εργάζονται σε ΜΚΟ, οδηγώντας αρκετές οργανώσεις σε μερική αναστολή των δραστηριοτήτων τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο ενημέρωσης στην Κανταχάρ, ο αναπληρωτής κυβερνήτης Μαουλβί Χαγιατουλάχ Μουμπάρακ μετέφερε στη Μοχάμεντ το μήνυμα ότι η διοίκηση των Ταλιμπάν επιθυμεί μια ισχυρή σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο και ζήτησε οι ηγέτες τους να αφαιρεθούν από τους καταλόγους κυρώσεων καθώς επίσης και η διοίκησή τους να μπορεί να αποστείλει εκπρόσωπο στα Ηνωμένα Έθνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή