Ιταλία: Ακραία καιρικά φαινόμενα – Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία

Ιταλία: Ακραία καιρικά φαινόμενα – Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι χαμηλές θερμοκρασίες, το χιόνι και οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν σε μεγάλο μέρος της χώρας μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής σε εννέα περιφέρειες της χώρας, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο από ακραία καιρικά φαινόμενα είναι εκείνες γύρω από τη Νάπολη, την Ανκόνα, το Μπάρι και την Μπολόνια.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι χαμηλές θερμοκρασίες, το χιόνι, αλλά και οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν σε μεγάλο μέρος της χώρας μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Στην περιφέρεια Μάρκε, στην οποία σημειώθηκαν φονικές πλημμύρες τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι Αρχές παρακολουθούν συνεχώς την στάθμη των ποταμών, ενώ στο μικρό νησί της Ίσκια, στο οποίο τον περασμένο Νοέμβριο σημειώθηκαν φονικές κατολισθήσεις, για προληπτικούς λόγους εγκατέλειψαν τα σπίτια τους τετρακόσιοι άνθρωποι.

Στην Λ’ Άκουιλα της κεντρικής Ιταλίας, τα σχολεία σήμερα παρέμειναν κλειστά και ο δήμαρχος ζήτησε από τους πολίτες να περιορίσουν αυστηρά την χρήση των αυτοκινήτων τους. Από χθες χιονίζει και στην Σικελία – συγκεκριμένα στις Συρακούσες – όπου το 2022 είχαν καταγραφεί οι υψηλότερες θερμοκρασίες όλης της Ευρώπης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή