Ερντογάν: Η Σουηδία «δεν πρέπει να περιμένει» τη στήριξη της Τουρκίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Ερντογάν: Η Σουηδία «δεν πρέπει να περιμένει» τη στήριξη της Τουρκίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ

«Αν δεν σέβεστε τη θρησκεία της Τουρκίας ή των μουσουλμάνων, δεν θα λάβετε καμία υποστήριξη από εμάς στο ΝΑΤΟ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σουηδία «δεν πρέπει να περιμένει υποστήριξη από την Τουρκία» για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκφράζοντας την οργή του για τη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο έξω από την τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη, όπου ένας ακροδεξιός έκαψε το Κοράνι.

«Αν δεν σέβεστε τη θρησκεία της Τουρκίας ή των μουσουλμάνων, δεν θα λάβετε καμία υποστήριξη από εμάς στο ΝΑΤΟ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, συμπληρώνοντας ότι «αν συμπαθούν τόσο πολύ μέλη τρομοκρατικών ομάδων και εχθρούς του Ισλάμ, τους συμβουλεύουμε να εμπιστευτούν την άμυνα της χώρας τους και σε αυτούς».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης έξω από την τουρκική πρεσβεία το Σάββατο, ο Σουηδοδανός εξτρεμιστής ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Stram Kurs, Ράσμους Παλουντάν, όπως είχε προαναγγείλει, έκαψε αντίγραφο του Κορανίου, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Αν δεν πιστεύει κάποιος ότι πρέπει να υπάρχει εδώ ελευθερία της έκφρασης, πρέπει να πάει να ζήσει αλλού», δήλωσε σε ομιλία του που διήρκησε σχεδόν μια ώρα ο Παλουντάν, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει και στο παρελθόν διαδηλώσεις όπου έχει κάψει αντίγραφο του Κορανίου.

Ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Τόμπιας Μπίλστρομ δήλωσε ότι οι ισλαμοφοβικές προκλήσεις είναι αποτρόπαιες. «Η Σουηδία έχει μεγάλη ελευθερία έκφρασης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η σουηδική κυβέρνηση ή εγώ υποστηρίζουμε τις απόψεις που εκφράστηκαν», δήλωσε.

Η Σουηδία χρειάζεται την υποστήριξη της Τουρκίας για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Με πληροφορίες από REUTERS, AFP

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή