Ουκρανία: Ο Ζελένσκι φέρεται να ζήτησε από τη CIA την εκκαθάριση του αρχηγού της Wagner

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι φέρεται να ζήτησε από τη CIA την εκκαθάριση του αρχηγού της Wagner

Ο Γεβγένι Πριγκόζιν καταζητείται και από τους Αμερικανούς για εγκλήματα πολέμου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συζήτησε για πιθανή απόπειρα δολοφονίας του ιδρυτή της εταιρείας μισθοφόρων Wagner, Γεβγένι Πριγκόζιν, με τον διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) Γουίλιαμ Μπερνς κατά την επίσκεψη του τελευταίου στο Κίεβο την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Όπως ισχυρίστηκε στο πρακτορείο την Τρίτη ο πρόεδρος του ρωσόφιλου κινήματος της Ζαπορίζια «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία», Βλαντιμίρ Ρόγκοφ, «ένα από τα αιτήματα που ακούστηκαν από τον Ζελένσκι ήταν η δολοφονία του επικεφαλής της Wagner».

Αυτό το αίτημα, είπε, είναι γνωστό στο περιβάλλον του κ. Ζελένσκι και σε έναν αρκετά μεγάλο αριθμό ανθρώπων που ζητούν ή απαιτούν από τους Αμερικανούς να εκκαθαρίσουν τον Πριγκόζιν.

Στις 20 Ιανουαρίου, ο Τζον Κέρμπι, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να χαρακτηρίσουν τη Wagner διεθνή εγκληματική οργάνωση και σύντομα θα επιβάλουν νέες κυρώσεις εναντίον της.

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι φέρεται να ζήτησε από τη CIA την εκκαθάριση του αρχηγού της Wagner-1

Νωρίτερα, οι αρχές των ΗΠΑ είχαν συμπεριλάβει τη Wagner και τον ίδιο τον Πριγκόζιν σε διάφορους καταλόγους κυρώσεων, ενώ ο επικεφαλής της εταιρείας μισθοφόρων, που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου, έχει επικηρυχθεί από τις αμερικανικές αρχές.

Τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η απόφαση της Ουάσιγκτον να χαρακτηρίσει τη Wagner εγκληματική οργάνωση είναι απίθανο να επηρεάσει πραγματικά την ίδια την εταιρεία ή τη Ρωσία. 

Πηγή: TASS

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή