Ιορδανία – Ισραήλ: Συνάντηση του βασιλιά Αμπντάλα με τον Νετανιάχου στο Αμάν

Ιορδανία – Ισραήλ: Συνάντηση του βασιλιά Αμπντάλα με τον Νετανιάχου στο Αμάν

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η πλευρά της Ιορδανίας, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την κατάσταση στην Πλατεία των Τεμενών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας υποδέχθηκε σήμερα τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Αμάν, σε μια σπάνια συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο γειτονικών χωρών των οποίων οι σχέσεις γνωρίζουν εντάσεις τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η πλευρά της Ιορδανίας, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την κατάσταση στην Πλατεία των Τεμενών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, καθώς η Ιορδανία είναι ο θεματοφύλακας των μουσουλμανικών ιερών τόπων στην Ιερουσαλήμ.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα υπογράμμισε την ανάγκη το Ισραήλ να σέβεται το καθεστώς του συγκροτήματος όπου βρίσκεται το Τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ, γνωστό στους Εβραίους ως Όρος του Ναού.

Το γραφείο του Νετανιάχου ανακοίνωσε, από την πλευρά του, ότι η συνάντηση είχε να κάνει με «περιφερειακά θέματα» και με τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή