Βόρεια Κορέα: Η Πιονγιάνγκ σε lockdown εξαιτίας «αναπνευστικής νόσου»

Βόρεια Κορέα: Η Πιονγιάνγκ σε lockdown εξαιτίας «αναπνευστικής νόσου»

Η Βόρεια Κορέα επέβαλε lockdown πέντε ημερών στην πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ εξαιτίας «αναπνευστικής νόσου», σύμφωνα με νοτιοκορεατικό ιστότοπο

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βόρεια Κορέα επέβαλε lockdown πέντε ημερών στην πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ εξαιτίας «αναπνευστικής νόσου», σύμφωνα με νοτιοκορεατικό ιστότοπο.

Το μέτρο αυτό φαίνεται ότι είναι το πρώτο που ισχύει για όλη την πόλη αφότου η χώρα κήρυξε τη νίκη της επί της Covid-19, τον Αύγουστο του 2022.

Οι κάτοικοι της Πιονγιάνγκ έλαβαν διαταγή να μείνουν στο σπίτι από σήμερα έως και την Κυριακή και οφείλουν να θερμομετρούνται επανειλημμένα, μετέδωσε ο εξειδικευμένος ιστότοπος NK News, ο οποίος έχει την έδρα του στη Σεούλ, επικαλούμενος κυβερνητικό έγγραφο.

Στο κείμενο αυτό δεν αναφέρεται η Covid-19, αλλά υποστηρίζεται πως το συνάχι είναι μεταξύ των νέων ασθενειών που διαδίδονται αυτή τη στιγμή στην πρωτεύουσα.

Επικαλούμενος πηγές στην Πιονγιάνγκ, ο ιστότοπος NK News είχε αναφέρει χθες, Τρίτη, πως κάτοικοι της μεγαλύτερης βορειοκορεατικής πόλης φαίνονταν να κάνουν προμήθειες ενόψει ενδεχόμενου lockdown.

Δεν είναι γνωστό αν παρόμοια lockdown επιβάλλονται και σε άλλες περιοχές και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν ανακοινώσει νέα μέτρα.

Στην κορεατική χερσόνησο επικρατεί αυτή τη στιγμή αυτό που οι μετεωρολόγοι περιγράφουν ως κύμα σιβηρικού ψύχους, με τη θερμοκρασία στην Πιονγιάνγκ να πέφτει μέχρι τους -22 βαθμούς Κελσίου.

Η Πιονγιάνγκ είχε ανακοινώσει το πρώτο κρούσμα Covid-19 τον Μάιο του 2022, πριν ανακηρύξει τη νίκη της επί της νόσου τρεις μήνες αργότερα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αμφισβητεί από καιρό τις στατιστικές της Πιονγιάνγκ για την Covid και τους ισχυρισμούς της χώρας ότι η επιδημία είναι υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με εξειδικευμένες πηγές, η Πιονγιάνγκ δεν έχει εμβολιάσει τους περίπου 25 εκατομμύρια κατοίκους της. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η χώρα φέρεται να έχει παραλάβει εμβόλια από την Κίνα.

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή