Κρεμλίνο: Η αποστολή αρμάτων των Δυτικών συνιστά άμεση ανάμιξη της Δύσης

Κρεμλίνο: Η αποστολή αρμάτων των Δυτικών συνιστά άμεση ανάμιξη της Δύσης

Δεν είναι πιθανός συνομιλητής του Πούτιν ο Ζελένσκι, λέει ο Ντμίτρι Πεσκόφ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως κλιμάκωση της συμμετοχής των Δυτικών στη σύγκρουση στην Ουκρανία χαρακτήρισε σήμερα το Κρεμλίνο την απόφαση των ΗΠΑ, της Γερμανίας και άλλων χωρών να αποστείλουν άρματα μάχης στον ουκρανικό στρατό, υπονοώντας πως θα υπάρξουν περαιτέρω συνέπειες.
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, κατακεραύνωσε την αποστολή αρμάτων M1 Abrams και Leopard 2 από χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, δηλώνοντας ότι αυτό συνιστά «άμεση ανάμιξη» της Δύσης, η οποία μάλιστα κλιμακώνεται.
«Υπάρχουν συνεχείς δηλώσεις από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και την Ουάσιγκτον ότι η αποστολή διαφόρων οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων μάχης, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση τη συμμετοχή αυτών των χωρών ή τη συμμαχία στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία» δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Διαφωνούμε κατηγορηματικά με αυτό. Ολα όσα κάνουν η συμμαχία και οι χώρες που ανέφερα θεωρούνται άμεση εμπλοκή στη σύγκρουση. Βλέπουμε ότι αυτή αυξάνεται».
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Βλ. Πούτιν απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου πως το θέμα της αλλαγής του καθεστώτος της λεγόμενης «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» δεν είναι στην ημερήσια διάταξη. Επισήμως η Ρωσία δεν διεξάγει πόλεμο στην Ουκρανία, παρά τη φευγαλέα προφορά της λέξης αυτής κάποια στιγμή από τον Βλ. Πούτιν.
Ομοίως, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ, δήλωσε πως οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ συμμετέχουν στη διαμάχη στην Ουκρανία και θέλουν να την παρατείνουν.
«Στον 21ο αιώνα, χρησιμοποιώντας το ναζιστικό καθεστώς μαριονέτας στο Κίεβο, η Δύση διεξάγει εκστρατεία κατά της Ρωσίας» είπε ο Ν. Πατρούσεφ, ένα από τα λεγόμενα «γεράκια» της Μόσχας.
Κατά τη γνώμη του, «τα σημερινά γεγονότα στην Ουκρανία συνιστούν το αποτέλεσμα πολυετούς προετοιμασίας των ΗΠΑ για έναν υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας και μια προσπάθεια να αποτραπεί ο σχηματισμός ενός πολυπολικού κόσμου».
Επιπλέον, ο κ. Πεσκόφ κατηγόρησε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι προετοιμαζόταν για πόλεμο και είχε πάψει εδώ και καιρό να είναι πιθανός συνομιλητής του Βλ. Πούτιν. Νωρίτερα, ο Β. Ζελένσκι είχε δηλώσει ότι «δεν ενδιαφέρεται» να διαπραγματευτεί με τον κ. Πούτιν.

Πηγή: Reuters, TASS

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή