Οι Φιλιππίνες ως… παγκόσμια εξαίρεση: Κατέγραψαν την υψηλότερη ανάπτυξη των τελευταίων 45 ετών

Οι Φιλιππίνες ως… παγκόσμια εξαίρεση: Κατέγραψαν την υψηλότερη ανάπτυξη των τελευταίων 45 ετών

Οι Φιλιππίνες κατέγραψαν τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων 45 ετών, αψηφώντας την παγκόσμια επιβράδυνση, μετά την άρση όλων των περιορισμών για την πανδημία στα τέλη του 2022.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Φιλιππίνες κατέγραψαν τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων 45 ετών, αψηφώντας την παγκόσμια επιβράδυνση και τον αυξανόμενο πληθωρισμό, μετά την άρση όλων των περιορισμών για την πανδημία στα τέλη του 2022.

Η οικονομία της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 7,2% το τέταρτο τρίμηνο του 2022, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των οικονομολόγων για ανάπτυξη περίπου 6,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής των Φιλιππίνων που επικαλούνται οι Financial Times. Το ΑΕΠ συνολικά μέσα στο 2022 αυξήθηκε κατά 7,6%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ανάπτυξη μετά το 1976.

Η Ένωση των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας – που περιλαμβάνει την Ινδονησία, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ – ήταν μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων περιοχών στον κόσμο πέρυσι. Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής πρόκειται να μετριαστεί φέτος, παραμένοντας ωστόσο πάνω από 4%.

O νέος πρόεδρος των Φιλιππίνων, Φερντινάντ Μάρκος τζούνιορ, δήλωσε με φόντο το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός προ ημερών ότι η χώρα θα επιτύχει ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 7% μέσα στο 2023. Δυτικοί αναλυτές εκτιμούν, ωστόσο, ότι το συγκεκριμένο ποσοστό θα είναι, τελικώς, αρκετά χαμηλότερο.

Με πληροφορίες από FT

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή