Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπάιντεν κρατά το κλειδί του τερματισμού της σύγκρουσης, λέει το Κρεμλίνο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπάιντεν κρατά το κλειδί του τερματισμού της σύγκρουσης, λέει το Κρεμλίνο

Αντί οι ΗΠΑ να σταματούν τις μάχες, τις ενισχύουν διοχετεύοντας όπλα, λέει ο Πεσκόφ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο δήλωσε την Παρασκευή ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει το κλειδί για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία με το να δίνει οδηγίες στο Κίεβο, αλλά η Ουάσιγκτον έως τώρα δεν έχει εμφανιστεί πρόθυμη να το χρησιμοποιήσει.
Στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ μπορούν να δώσουν τέλος στη σύγκρουση γρήγορα, εάν το επιθυμούν, αλλά αντ’ αυτού «διοχετεύουν όπλα στην Ουκρανία».
Η Μόσχα έχει κατηγορήσει στο παρελθόν την Ουκρανία ότι λαμβάνει εντολές από την Ουάσιγκτον και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ παρατείνουν τη σύγκρουση με το να εφοδιάζουν το Κίεβο με όπλα.
Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι η Μόσχα εξαπέλυσε τον πόλεμο και πως η σύγκρουση μπορεί να τερματιστεί μόνο εάν η Ρωσία αποσύρει τα στρατεύματά της.
Το Κρεμλίνο απέρριψε επίσης την κίνηση των ΗΠΑ να χαρακτηρίσουν την οργάνωση μισθοφόρων της Wagner διεθνή εγκληματική οργάνωση, λέγοντας ότι η Ουάσιγκτον «δαιμονοποιεί» την οργάνωση εδώ και χρόνια, χωρίς καμία βάση.
Παράλληλα, το Κρεμλίνο δήλωσε πως οι νέες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία από την Ιαπωνία δεν αποτελούν λόγο ανησυχίας, καθώς η Ρωσία προσαρμόζει τη ζωή με βάση τέτοιου είδους περιορισμούς. Το Τόκιο ανέφερε σήμερα ότι αυστηροποιεί τις οικονομικές κυρώσεις του εις βάρος της Ρωσίας, ύστερα από το τελευταίο κύμα φονικών πυραυλικών επιθέσεων εις βάρος της Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή