Qatargate – Ταλαμάνκα: Προσφυγή κατά της παράτασης προφυλάκισής του

Qatargate – Ταλαμάνκα: Προσφυγή κατά της παράτασης προφυλάκισής του

Ο Νικολό Ταλαμάνκα άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Προδικαστικού Συμβουλίου των Βρυξελλών - Τι ισχύει για τον Φραντσέσκο Τζόρτζι.

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Νικολό Ταλαμάνκα, ένα από τα βασικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του QatarGate, άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Προδικαστικού Συμβουλίου των Βρυξελλών να παρατείνει για ακόμα ένα μήνα την προφυλάκισή του, όπως αναφέρει το nieuwsblad.be, το οποίο επικαλείται τον δικηγόρο του Ταλαμάνκα.

Θυμίζουμε πως ο Νικολό Ταλαμάνκα βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου χθες, Πέμπτη, όπως και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, με αμφότερους να κρίνονται προφυλακιστέοι για ακόμα έναν μήνα.

Σύμφωνα με το nieusblad.eu, δεν έχει ξεκαθαριστεί μέχρι αυτή τη στιγμή αν η πλευρά του Τζόρτζι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Να σημειωθεί πως ο Νικολό Ταλαμάνκα και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι συνελήφθησαν στις 9 Δεκεμβρίου, όπως και η Εύα Καϊλή και ο Αντόνιο Παντσέρι.

Η ανακοίνωση για την παράταση προφυλάκισης Ταλαμάνκα

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, οι Φ.Τ. και Ν. Φ-Τ. εμφανίστηκαν σήμερα το πρωί ενώπιον του τμήματος του συμβουλίου του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Με διαταγή που εκδόθηκε σήμερα το απόγευμα, η αίθουσα του συμβουλίου επιβεβαίωσε την προληπτική κράτηση των Φ.Τ. και Ν. Φ.-Τ.

Εάν στην απόφαση αυτή ασκηθεί έφεση εντός 24 ωρών, οι ενδιαφερόμενοι θα εμφανιστούν ενώπιον του κατηγορητηρίου στο Εφετείο των Βρυξελλών εντός δεκαπέντε ημερών.

Προς το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν, δεν θα κοινοποιηθούν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για νεότερες εξελίξεις με δελτίο Tύπου».

Με πληροφορίες από nieuwblad.be

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή