Γερμανία, ΗΠΑ και Γαλλία εκφράζουν φόβους για τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία

Γερμανία, ΗΠΑ και Γαλλία εκφράζουν φόβους για τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία

Προειδοποιήσεις για τους πολίτες που ζουν στην Τουρκία εξέδωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών και το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας και των ΗΠΑ στην Τουρκία

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προειδοποιήσεις για τους πολίτες που ζουν στην Τουρκία εξέδωσε το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας και των ΗΠΑ στην Τουρκία. 

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει πως «το κάψιμο του Κορανίου μπροστά από την Τουρκική Πρεσβεία στη Σουηδία αύξησε τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων στην Τουρκία. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να αποφύγετε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους και τόπους λατρείας. Να είστε προσεκτικοί όταν το κάνετε».

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ τονίζεται: «Μετά τις πρόσφατες πυρπολήσεις του Κορανίου στην Ευρώπη, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποιεί τους πολίτες της για πιθανές επιθέσεις από τρομοκράτες σε χώρους λατρείας στην Τουρκία. Στοχοποιώντας χώρους λατρείας ή χώρους που συχνάζουν Δυτικοί, τρομοκράτες μπορούν να επιτεθούν με ελάχιστη ή καθόλου προειδοποίηση».

Πηγή: milligazete.com.tr

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή