Νέα επίθεση με πυρά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ – Δύο τραυματίες

Νέα επίθεση με πυρά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ – Δύο τραυματίες

Πρόκειται για «τρομοκρατική επίθεση», σύμφωνα με εκπρόσωπο της ισραηλινής αστυνομίας

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από σφαίρες σε επίθεση που διαπράχθηκε σε συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε η ισραηλινή υπηρεσία Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ (MDA), το αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού, μια μέρα μετά την επίθεση κοντά σε συναγωγή που στοίχισε τη ζωή σε 7 ανθρώπους.

Η MDA ανακοίνωσε ότι έλαβε τηλεφωνική κλήση στις 10:42 με την οποία ενημερώθηκε για «τρομοκρατική επίθεση» σε παλαιστινιακή συνοικία κοντά στην Παλαιά Πόλη.

«Ένας 23χρονος άνδρας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και άλλος ένας 47χρονος σε μέτρια ως σοβαρή κατάσταση, με τραύματα από σφαίρες στο άνω μέρος του σώματος», διευκρίνισε εκπρόσωπος της MDA.

«Φτάσαμε γρήγορα στο σημείο και είδαμε δύο θύματα ένοπλης επίθεσης», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Φάντι Ντεκιντέκ, γιατρός της MDA. Αυτός διευκρίνισε ότι τα θύματα είχαν τις αισθήσεις τους και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος «εξουδετερώθηκε», χωρίς να διευκρινίσει αν τραυματίστηκε ή είναι νεκρός, ενώ εκπρόσωπός της δήλωσε ότι πρόκειται για «τρομοκρατική επίθεση».

Το περιστατικό σημειώνεται μία ημέρα μετά την επίθεση από ένοπλο Παλαιστίνιο, ο οποίος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 7 ανθρώπους κοντά σε συναγωγή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή