Πόλεμος στην Ουκρανία – Λαβρόφ: Θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος, αλλά η Δύση θέτει εμπόδια

Πόλεμος στην Ουκρανία – Λαβρόφ: Θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος, αλλά η Δύση θέτει εμπόδια

«Θα απαντήσουμε στην παράδοση δυτικών όπλων μεγαλύτερης εμβέλειας στο Κίεβο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Πέμπτη ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα απαντήσουν στην παράδοση δυτικών όπλων μεγαλύτερης εμβέλειας στο Κίεβο, προσπαθώντας να απωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις πιο μακριά από τα σύνορα της Ρωσίας για να δημιουργήσουν ασφαλή ζώνη. Συμπλήρωσε, δε, ότι η Μόσχα μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο με την Ουκρανία και δίχως τη βοήθεια των πρώην σοβιετικών κρατών.

Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, ο Λαβρόφ είπε ότι όλοι ήθελαν να τερματιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία -την οποία η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση»-, αλλά ότι η υποστήριξη της Δύσης στο Κίεβο παίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο η Ρωσία προσεγγίζει την εκστρατεία, ενώ πρόσθεσε ότι η Δύση ψεύδεται όταν λέει ότι η Ρωσία αρνείται να διαπραγματευτεί.

Μάλιστα, ο Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε ότι οι δηλώσεις της Ε.Ε. για την ανάγκη να ηττηθεί η Ρωσία δεν είναι τίποτε άλλο παρά ρατσισμός.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών θεωρεί, δε, ότι η Μολδαβία είναι το επόμενο «αντιρωσικό πρότζεκτ» μετά την Ουκρανία, ενώ, παράλληλα, θεωρεί ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Δύση θέλει να μετατρέψει και τη Γεωργία στον επόμενο ρωσικό εχθρό.

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι είχαν άμεση εμπλοκή στις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει στοιχεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε κατηγορήσει τη Βρετανία για τις εκρήξεις, κάτι που το Λονδίνο είχε αρνηθεί.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή