Φον ντερ Λάιεν: Δεν υπάρχουν «άκαμπτα χρονοδιαγράμματα» για την ένταξη της Ουκρανίας

Φον ντερ Λάιεν: Δεν υπάρχουν «άκαμπτα χρονοδιαγράμματα» για την ένταξη της Ουκρανίας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι δεν υπάρχουν άκαμπτα χρονοδιαγράμματα για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ότι υπάρχουν στόχοι που πρέπει να πετύχει το Κίεβο ως μέρος της ένταξής του.

«Δεν υπάρχουν άκαμπτα χρονοδιαγράμματα, αλλά υπάρχουν στόχοι που πρέπει να επιτύχετε», είπε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ενταξιακή προσπάθεια της Ουκρανίας.

Είπε επίσης, σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής, στο Κίεβο, με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι το επόμενο πακέτο κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας θα στοχεύει εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται σε ρωσικά drones τα οποία χρησιμοποιούνται  για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ζελένσκι: Οι κυρώσεις να στοχεύουν στη στρατιωτική ικανότητα της Ρωσίας

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Ρωσία θα πρέπει να έχουν στόχο να διασφαλίσουν ότι η Μόσχα δεν θα μπορέσει να ανοικοδομήσει τη στρατιωτική της ικανότητα.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή