Καναδάς: Το ΥΠΕΞ καλεί τον Κινέζο πρέσβη για το περιστατικό με το κατασκοπευτικό μπαλόνι

Καναδάς: Το ΥΠΕΞ καλεί τον Κινέζο πρέσβη για το περιστατικό με το κατασκοπευτικό μπαλόνι

«Θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε με σθένος τη θέση μας στους Κινέζους αξιωματούχους μέσω πολλαπλών διαύλων» είπε ο εκπρόσωπος του καναδικού ΥΠΕΞ.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Καναδάς κάλεσε τον πρεσβευτή της Κίνας μετά τον εντοπισμό ενός κατασκοπευτικού μπαλονιού που πετούσε σε μεγάλο υψόμετρο στον εναέριο χώρο της Βόρειας Αμερικής, σύμφωνα με την Οτάβα, δήλωσε εκπρόσωπος του καναδικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε με σθένος τη θέση μας στους Κινέζους αξιωματούχους μέσω πολλαπλών διαύλων», είπε ο εκπρόσωπος σε δήλωση που εστάλη μέσω email.

Ο Μπλίνκεν ανέβαλε την επίσκεψη στην Κίνα

Σημειώνεται επίσης ότι, σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ανέβαλε «επ’ αόριστον» την επίσκεψή του στην Κίνα, μετά τον εντοπισμό του μπαλονιού στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

Ο Μπλίνκεν δεν ήθελε το περιστατικό αυτό να κυριαρχήσει στην ατζέντα των συναντήσεων του με Κινέζους αξιωματούχους, ανέφερε το ABC News, επικαλούμενο έναν Αμερικανό αξιωματούχο, που δεν κατονομάζεται.

Το μπαλόνι, που χαρακτηρίστηκε «αερόστατο αναγνωριστικών πτήσεων» από Αμερικανούς αξιωματούχους, περιφερόταν πάνω από τις ηπειρωτικές ΗΠΑ, περνώντας από τη Μοντάνα, αφού προηγουμένως είχε διασχίσει τον εναέριο χώρο πάνω από τις Αλεούτιες Νήσους της Αλάσκας και τον Καναδά.

Πηγή: Reuters, Wall Street Journal

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή