Qatargate: Αποφυλακίστηκε ο Νικολό Φιγκά-Ταλαμάνκα

Qatargate: Αποφυλακίστηκε ο Νικολό Φιγκά-Ταλαμάνκα

Ο Βέλγος εισαγγελέας αποφάσισε την αποφυλάκιση ενός εκ των τεσσάρων προφυλακιστέων για το σκάνδαλο Qatargate

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βέλγος εισαγγελέας αποφάσισε την αποφυλάκιση ενός εκ των τεσσάρων προφυλακιστέων για το σκάνδαλο Qatargate, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Politico

Συγκεκριμένα, ο Νικολό Φιγκά-Ταλαμάνκα, γενικός γραμματέας της «No Peace Without Justice», μιας εκ των ΜΚΟ που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαφθοράς που σχετίζεται με αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς μέχρι αυτη τη στιγμή να έχουν αποσαφηνιστεί τυχόν όροι για την απελευθέρωση του. 

Θυμίζουμε πως ο Ταλαμάνκα είχε αρχικά αποφύγει την προφυλάκιση, με τον όρο της παρακολούθησης με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι». Παρόλα αυτά ο Βέλγος εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της απόφασης με συνέπεια ο Ταλαμάνκα να περάσει το κατώφλι των φυλακών. 

Αυτή τη στιγμή στη φυλακή παραμένει ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή και ο σύντροφος της, Φραντσέσκο Τζόρτζι. 

Σημειώνεται πως η απόφαση για τον Ταλαμάνκα έρχεται μια μέρα μετά την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου να αρθεί η ασυλία δύο ακόμη ευρωβουλευτών, του Μαρκ Ταραμπέλα και του Αντρέα Κοτσολίνο. 

Με πληροφορίες από το Politico

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή