Φονικός σεισμός και στην Ινδονησία, τουλάχιστον τέσσερις νεκροί

Φονικός σεισμός και στην Ινδονησία, τουλάχιστον τέσσερις νεκροί

Το επίκεντρο του σεισμού εντάσεως 5,2 βαθμών ήταν στην επαρχία Παπούα, στα ανατολικά της χώρας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλά κτίρια υπέστησαν ζημιές μετά από έναν επιφανειακό σεισμό 5,2 Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή της Παπούα στην ανατολική Ινδονησία την Πέμπτη, ανακοίνωσε η υπηρεσία καταστροφών της χώρας.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν ένα χιλιόμετρο από την Τζαγιαπούρα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Παπούα, σε βάθος 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την υπηρεσία γεωφυσικής της Ινδονησίας (BMKG).

Τα τέσσερα θύματα βρίσκονταν σε ένα καφέ όταν ο σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση του κτιρίου, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας καταστροφών της Τζαγιαπούρα, Ασέπ Χαλίντ. Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός για δύο με τρία δευτερόλεπτα, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους, πρόσθεσε.

Φονικός σεισμός και στην Ινδονησία, τουλάχιστον τέσσερις νεκροί-1

Πλάνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν ότι ένα κτίριο δίπλα στο λιμάνι είχε καταρρεύσει στη θάλασσα και ελαφριές ζημιές σε εμπορικό κέντρο και νοσοκομείο στην πόλη.

Το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) κατέγραψε τον σεισμό μεγέθους 5,5 Ρίχτερ στις 8.28 π.μ. ώρα Ελλάδος.

Ο σεισμός της Πέμπτης στην Παπούα ήταν ένας από τους περισσότερους από χίλιους που καταγράφηκαν στην περιοχή από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με το BMKG.

«Από τις 2 Ιανουαρίου 2023, έχουν σημειωθεί 1.079 σεισμοί γύρω από την Τζαγιαπούρα, με περίπου 132 αισθητούς από τους κατοίκους της», δήλωσε η επικεφαλής της BMKG, Ντουικορίτα Καρναουάτι.

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή