Μελόνι: Η επίσκεψη Ζελένσκι στο Παρίσι ήταν «απρεπής»

Μελόνι: Η επίσκεψη Ζελένσκι στο Παρίσι ήταν «απρεπής»

Αντίδραση της Ιταλίδας πρωθυπουργού στη συνάντηση Μακρόν-Σολτς με τον Ουκρανό πρόεδρο. Θεωρεί ότι κλονίζει την ευρωπαϊκή ενότητα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι η πρόσκληση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Παρίσι, όπου συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς, ήταν «απρεπής».

«Πιστεύω ότι η δύναμή μας είναι η κοινή δράση και η ενότητα, αλλά υπάρχουν στιγμές που η ευνοϊκή κοινή γνώμη στο εσωτερικό των χωρών κινδυνεύει να αποβεί εις βάρος του κοινού στόχου, και αυτό μου φαίνεται ότι ανήκει σε αυτές τις περιπτώσεις», είπε η Ιταλίδα πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες.

Σε συνέντευξή του, εξάλλου, στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro και στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Ζελένσκι εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν για τη στάση του στο ουκρανικό, επισημαίνοντας ότι «σε τελική ανάλυση είναι αυτός που άνοιξε τον δρόμο για την παράδοση αρμάτων μάχης στην Ουκρανία». Εκτίμησε επίσης ότι ο Γάλλος πρόεδρος έχει «πραγματικά αλλάξει» από την εποχή που δήλωνε ότι «δεν θα πρέπει να ταπεινωθεί η Ρωσία», κάτι που είχε προκαλέσει έντονη δυσφορία στο Κίεβο.

Η Μελόνι, πάντως, θα συναντήσει τον Ζελένσκι στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στο περιθώριο της συνάντησης των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως δήλωσε χθες το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας.

O Ουκρανός πρόεδρος έχει ήδη αφιχθεί στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ αναμένεται να απευθυνθεί στο Ευρωκοινοβούλιο. Η παροχή ακόμα ισχυρότερων οπλικών συστημάτων από τους Ευρωπαίους αποτελεί τον κεντρικό στόχο του, τη στιγμή που ο ρωσικός στρατός εντείνει στο κατακόρυφο τις προσπάθειές του για την κατάληψη ολόκληρης της βιομηχανικής περιοχής του Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή