Κίνα: Το TikTok μπλοκάρει 1.700 λογαριασμούς με φιλορωσική προπαγάνδα

Κίνα: Το TikTok μπλοκάρει 1.700 λογαριασμούς με φιλορωσική προπαγάνδα

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μπλοκάρισμα ρωσικής προπαγάνδας στο TikTok από την έναρξη του πολέμου, σημειώνει το Bloomberg

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok μπλόκαρε 1.686 λογαριασμούς οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με ένα ενιαίο δίκτυο φιλορωσικής προπαγάνδας. 

Οι εν λόγω λογαριασμοί, όπως ανέφερε η εταιρεία σε έκθεσή της για την ΕΕ, διέδιδαν «παραπληροφόρηση» σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία στους Ευρωπαίους, υποδυόμενοι τοπικούς χρήστες, . 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μπλοκάρισμα ρωσικής προπαγάνδας στο TikTok από την έναρξη του πολέμου, σημειώνει το Bloomberg.

Συνολικά, οι λογαριασμοί που συμπεριλήφθηκαν στο φιλορωσικό δίκτυο είχαν περίπου 130.000 συνδρομητές (κατά μέσο όρο 76 συνδρομητές ανά λογαριασμό). 

Το δίκτυο δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2022. Τα βίντεο που εμφανίστηκαν στους ψεύτικους λογαριασμούς απευθύνονταν σε κατοίκους της Γερμανίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Το περιεχόμενο δημιουργήθηκε στις αντίστοιχες γλώσσες με τη χρήση λογισμικού σύνθεσης ομιλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ , Bloomberg

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή