Ρωσία: Διάγγελμα Πούτιν 3 μέρες πριν την επέτειο της εισβολής στην Ουκρανία

Ρωσία: Διάγγελμα Πούτιν 3 μέρες πριν την επέτειο της εισβολής στην Ουκρανία

«Την 21η Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα μιλήσει στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα απευθύνει στις 21 Φεβρουαρίου διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό, δηλαδή τρεις μέρες πριν την πρώτη επέτειο της εισβολής του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

«Την 21η Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα μιλήσει στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση» (η οποία συγκροτείται από την Κρατική Δούμα – κάτω βουλή και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας -άνω βουλή), δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η ομιλία θα αφορά «την τρέχουσα κατάσταση», συμπεριλαμβανομένης της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία και της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης στη Ρωσία.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Gostiny Dvor, μια αίθουσα συνεδρίων κοντά στην Κόκκινη Πλατεία, στο κέντρο της Μόσχας.

Παραδοσιακά, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απευθύνει κάθε χρόνο διάγγελμα για την κατάσταση του έθνους στους Ρώσους βουλευτές, στο οποίο κάνει ανασκόπηση του περασμένου έτους και καθορίζει νέες στρατηγικές κατευθύνσεις.

Ωστόσο το 2022, η ομιλία ακυρώθηκε λόγω της επίθεσης του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Σήμερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία θα προσκληθούν «σίγουρα» στην ομιλία της 21ης Φεβρουαρίου.

Στο ερώτημα, αν θα διαπιστευθούν ξένοι δημοσιογράφοι στην αίθουσα που θα απευθύνει το διάγγελμα ο Ρώσος πρόεδρος, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε: «Προς το παρόν τέτοια απόφαση δεν υπάρχει, θα ενημερώσουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή