Google: Υπάλληλοι επικρίνουν τον CEO για βιαστική παρουσίαση του Bard, του «ανταγωνιστή» του ChatGPT

Google: Υπάλληλοι επικρίνουν τον CEO για βιαστική παρουσίαση του Bard, του «ανταγωνιστή» του ChatGPT

Τα meme, οι μετοχές και τα σχόλια.

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εργαζόμενοι στην Google επικρίνουν τη διοίκηση, και προσωπικά τον CEO της εταιρείας, Σούνταρ Πιτσάι, για τον τρόπο που ανακοινώθηκε, μέσα στην εβδομάδα, ο «ανταγωνιστής» του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT, το σύστημα Bard. 

Υπάλληλοι έγραψαν στο εσωτερικό φόρουμ memegen, χαρακτηρίζοντας βιαστική και κακοστημένη την παρουσίαση του Bard, σύμφωνα με μηνύματα και memes που εξέτασε και επικαλείται το CNBC.

Τη Δευτέρα, η Google έσπευσε να παρουσιάσει λεπτομέρειες του chatbot της εταιρείας, μία ημέρα νωρίτερα από εκδήλωση της Microsoft για το Bing. Περισσότερες λειτουργίες για το Bard αποκαλύφθηκαν την Τετάρτη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Ανάμεσα στις δύο εκδηλώσεις της Google, η Microsoft παρουσίασε πώς η μηχανή αναζήτησης Bing θα ενσωματώσει την τεχνολογία αναζήτησης διαλόγου με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, προσκαλώντας δημοσιογράφους σε μια επίδειξη στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Ρέντμοντ της Ουάσιγκτον. Η Microsoft επενδύει πλέον δισεκατομμύρια στην OpenAI, την εταιρεία που δημιούργησε το ChatGPT.

Google: Υπάλληλοι επικρίνουν τον CEO για βιαστική παρουσίαση του Bard, του «ανταγωνιστή» του ChatGPT-1
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της Microsoft. Πηγή Associate Press

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εκδήλωσης της Google, την Τετάρτη, ο επικεφαλής του τμήματος αναζήτησης Πραμπχακάρ Ραγκαβάν παρουσίασε εν συντομία κάποιες διαφάνειες με παραδείγματα των δυνατοτήτων του Bard. «Οι άνθρωποι που συνδέθηκαν περίμεναν να ακούσουν περισσότερα, ενώ ορισμένοι υπάλληλοι δεν γνώριζαν καν για την εκδήλωση» γράφει το CNBC. Ένας παρουσιαστής ξέχασε να φέρει ένα τηλέφωνο που ήταν απαραίτητο για την επίδειξη.

Εν τω μεταξύ, χρήστες του Twitter επισήμαναν ότι μια διαφήμιση για το Bard είχε λανθασμένη περιγραφή, για ένα τηλεσκόπιο που χρησιμοποιήθηκε για τη λήψη των πρώτων φωτογραφιών ενός πλανήτη εκτός του ηλιακού μας συστήματος.

Οι υπάλληλοι της Google συχνά στρέφονται στο memegen για να διακωμωδήσουν γεγονότα και καταστάσεις στην εταιρεία, αλλά οι αναρτήσεις μετά την ανακοίνωση του Bard «χτύπησαν μια πιο σοβαρή χορδή και κάποιες αφορούσαν προσωπικά τον Πιτσάι», παρατηρεί το CNBC.

Δεν πείστηκαν οι επενδυτές

Αυτή την εβδομάδα, οι μετοχές της μητρικής εταιρείας της Google, Alphabet, υποχώρησαν περισσότερο από 9%, εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών για την απειλή που συνιστά το ChatGPT στην βασική υπηρεσία αναζήτησης της Google, αλλά και για τη φαινομενικά εσπευσμένη αντίδραση της εταιρείας στην προγραμματισμένη εκδήλωση της Microsoft. 

Η θέση της Google στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης είναι γνωστή αιτία ανησυχίας, σχολιάζει το CNBC που αναφέρεται σε μια συνάντηση των εργαζομένων της, τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά την οποία στελέχη της εταιρείας είχαν υπογραμμίσει πως η φήμη της εταιρείας θα μπορούσε να υποστεί πλήγμα, αν γίνονταν βεβιασμένες κινήσεις στην τεχνολογία ΑΙ που «απέχει πολύ από το να είναι τέλεια.»

Ένα από τα meme που διαδόθηκε ιδιαιτέρως στο εσωτερικό φόρουμ αυτή την εβδομάδα, έδειχνε έναν κάδο σκουπιδιών με το λογότυπο της Google να έχει τυλιχτεί στις φλόγες. 

Ένα άλλο meme αναφερόταν στις απολύσεις που ανακοινώθηκαν τον περασμένο μήνα και την κατάργηση 12.000 θέσεων εργασίας, δηλαδή του 6% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας. Το meme περιείχε μια φωτογραφία του ηθοποιού Nicolas Cage να χαμογελά και έγραφε: «Η απόλυση 12.000 ανθρώπων ανεβάζει τη μετοχή κατά 3%, μια βιαστική παρουσίαση τεχνητής νοημοσύνης την ρίχνει κατά 8%».

Πηγή CNBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή