Πεκίνο: Τουλάχιστον 10 αμερικανικά αερόστατα έχουν πετάξει πάνω από την Κίνα

Πεκίνο: Τουλάχιστον 10 αμερικανικά αερόστατα έχουν πετάξει πάνω από την Κίνα

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι δεν έχει καμία πληροφορία για τα «ιπτάμενα αντικείμενα» που καταρρίφθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες πάνω από την Αλάσκα και τον Καναδά

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από πέρσι, αμερικανικά αερόστατα πέταξαν σε μεγάλο ύψος πάνω από τον κινεζικό εναέριο χώρο χωρίς άδεια περισσότερες από 10 φορές, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ουάνγκ Ουενμπίν, απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Πεκίνο, δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Ερωτηθείς πώς η Κίνα απάντησε στις υπερπτήσεις αυτές, δήλωσε πως η απάντηση της Κίνας σε τέτοια επεισόδια είναι υπεύθυνη και επαγγελματική.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας σημείωσε ότι δεν έχει καμία πληροφορία για τα «ιπτάμενα αντικείμενα» που καταρρίφθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες πάνω από την Αλάσκα και τον Καναδά.

Επικοινωνία Ουάσιγκτον – Πεκίνου

Οι ΗΠΑ επικοινώνησαν με την Κίνα για αυτό που η Ουάσιγκτον χαρακτήρισε «κατασκοπευτικό» μπαλόνι και το Πεκίνο μετεωρολογικό αερόστατο, το οποίο καταρρίφθηκε την 4η Φεβρουαρίου, μετά την απόρριψη των επανειλημμένων αιτημάτων του Πενταγώνου να υπάρξει διάλογος για αρκετές ημέρες, δήλωσε την Κυριακή στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Την Κυριακή, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε πως καταρρίφθηκε ακόμη ένα «αντικείμενο» σε μεγάλο ύψος, χωρίς να προσδιορίσει τη φύση του. Ήταν το τέταρτο που καταρρίφθηκε πάνω από τις ΗΠΑ και τον Καναδά μέσα σε λιγότερες από 10 ημέρες.

Με πληροφορίες από REUTERS

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή