Γαλλία: Αστεροειδής εκρήγνυται πάνω από τη Μάγχη (βίντεο)

Γαλλία: Αστεροειδής εκρήγνυται πάνω από τη Μάγχη (βίντεο)

Το μήκους ενός μέτρου διαστημικό σώμα μετατράπηκε σε μπάλα φωτιάς μπα;iνοντας στην ατμόσφαιρα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας μικρός αστεροειδής εξερράγη τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας, πάνω από τη Μάγχη, προκαλώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Ο αστεροειδής, που έφερε την ονομασία 2023 CX1, εξερράγη λίγο μετά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα της Γης και φώτισε τον ουρανό τόσο στη νότια Βρετανία όσο και στη βόρεια Γαλλία, σύμφωνα με εικόνες που κατέγραψαν και ανήρτησαν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η έκρηξη του μήκους ενός μέτρου διαστημικού βράχου σημειώθηκε τα ξημερώματα, γύρω στις 5 το πρωί ώρα Ελλάδος, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις γαλλικές ακτές, δημιουργώντας μια βολίδα που διαλύθηκε σε μικρότερα κομμάτια, που με τη σειρά τους έπεσαν στη θάλασσα.

Ο 2023 CX1 ανακαλύφθηκε μόλις επτά ώρες πριν από την έκρηξη από τον Ούγγρο αστρονόμο Κρίστιαν Σάνετσκι, στο Αστεροσκοπείο Κόνκολι, στα βουνά Μάτρα της Ουγγαρίας.

Ο Σαρνέτσκι φωτογράφισε για πρώτη φορά τον αστεροειδή το βράδυ της Κυριακής, στις 10.20 ώρα Ελλάδος, όταν ήταν λιγότερο από 233.000 χλμ. από τη Γη και μέσα στην τροχιά της Σελήνης.

Πηγή: The Telegraph, Daily Mail, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή