Ιταλία: Άνετη επικράτηση της Δεξιάς στις περιφερειακές εκλογές σε Ρώμη και Μιλάνο

Ιταλία: Άνετη επικράτηση της Δεξιάς στις περιφερειακές εκλογές σε Ρώμη και Μιλάνο

Τα πρώτα exit polls επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις για άνετη επικράτηση της συμμαχίας των κομμάτων Φόρτσα Ιτάλια, Λέγκα και Αδέλφια της Ιταλίας. «Θρίαμβος» για τη Τζόρτζια Μελόνι η οποία ενισχύει τη θέση της στην εξουσία.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα exit polls που μετέδωσε η τηλεόραση της Rai για τις περιφερειακές εκλογές της Λομβαρδίας και του Λατίου (με πρωτεύουσες το Μιλάνο και τη Ρώμη αντίστοιχα) δείχνουν άνετη υπεροχή της συντηρητικής συμμαχίας.

«Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και οι σύμμαχοί της στον κυβερνητικό συνασπισμό (σ.σ. οι κ.κ. Σαλβίνι και Μπερλουσκόνι) δείχνουν έτοιμοι να εξασφαλίσουν σαρωτικές εκλογικές νίκες στις δύο πιο πλούσιες περιφέρειες της Ιταλίας, ενισχύοντας έτσι την εξουσία της δεξιάς σε ολόκληρη τη χώρα», σημειώνει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.

Πιο αναλυτικά, στο Λάτιο τα exit polls δίνουν στον κεντροδεξιό υποψήφιο, Φραντσέσκο Ρόκα, ποσοστό από 50,4% μέχρι 54,5% των προτιμήσεων. Ο κεντροαριστερός υποψήφιος, Αλέσιο Ντ΄Αμάτο, ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση, με ποσοστό από 30% μέχρι 34%.

Στην Λομβαρδία ο απερχόμενος περιφερειάρχης Ατίλιο Φοντάνα λαμβάνει, σύμφωνα με τα exit poll, ποσοστό από 49,5% μέχρι 53,5%, ο κεντροαριστερός υποψήφιος Πιερφραντσέσκο Μαγιορίνο από 33% μέχρι 37% και η Λετίτσια Μοράτι,του «κεντρώου, τρίτου πόλου», από 9,5% μέχρι 13,5%.

Τα πρώτα exit polls επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις για άνετη επικράτηση της συμμαχίας των κομμάτων Φόρτσα Ιτάλια, Λέγκα και Αδέλφια της Ιταλίας. Υπενθυμίζεται ότι τα εν λόγω κόμματα είναι και στην κυβέρνηση της Ιταλίας από τον περασμένο Οκτώβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή