Μολδαβία: Η πρόεδρος Μάγια Σάντου καταγγέλλει ρωσικό σχέδιο ανατροπής της ηγεσίας της χώρας

Μολδαβία: Η πρόεδρος Μάγια Σάντου καταγγέλλει ρωσικό σχέδιο ανατροπής της ηγεσίας της χώρας

Η Σάντου, η χώρα της οποίας συνορεύει με την Ουκρανία, έχει επανειλημμένως εκφράσει την ανησυχία της για τις προθέσεις της Μόσχας.

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόεδρος της Μολδαβίας κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ξένους δολιοφθορείς (σαμποτέρ) για να ανατρέψει την ηγεσία της χώρας και να σταματήσει τη διαδικασία ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ενωση. 

Η πρόεδρος Μάγια Σάντου προέβη στις δηλώσεις αυτές αφότου ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η χώρα του αποκάλυψε σχέδιο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που αποσκοπεί στο να προκαλέσει την «καταστροφή της Μολδαβίας», και κάποιες ημέρες αργότερα παραιτήθηκε η κυβέρνηση της χώρας.

Η Σάντου, η χώρα της οποίας συνορεύει με την Ουκρανία, έχει επανειλημμένως εκφράσει την ανησυχία της για τις προθέσεις της Μόσχας ως προς αυτή την πρώην σοβιετική Δημοκρατία, όπως και για την παρουσία των ρωσικών στρατευμάτων στην αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας.

Η ίδια είπε ότι στο σχέδιο αυτό εμπλέκονται πολίτες από τη Ρωσία, το Μαυροβούνιο, τη Λευκορωσία και τη Σερβία οι οποίοι έχουν εισέλθει στη Μολδαβία και προσπαθούν να προκαλέσουν διαμαρτυρίες στην προσπάθεια «να αλλάξουν τη νόμιμη κυβέρνηση με μια παράνομη η οποία θα ελέγχεται από τη Ρωσική Ομοσπονδία».

«Οι προσπάθειες του Κρεμλίνου να φέρει τη βία στη Μολδαβία δεν θα πετύχουν. Ο κύριος στόχος μας είναι η ασφάλεια των πολιτών και του κράτους. Ο στόχος μας είναι η δημόσια τάξη στη χώρα», δήλωσε η Σάντου σε συνέντευξη Τύπου.

Η Ρωσία αρνήθηκε πέρυσι ότι θέλει να επέμβει στη Μολδαβία αφότου οι αρχές στην Υπερδνειστερία ανακοίνωσαν ότι δέχθηκαν σειρά επιθέσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή