Βρετανία: Θετική στην Covid-19 διαγνώστηκε η βασιλική σύζυγος Καμίλα

Βρετανία: Θετική στην Covid-19 διαγνώστηκε η βασιλική σύζυγος Καμίλα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σύζυγος του βασιλιά Καρόλου Γ’ διαγνώστηκε θετική στην Covid-19 και ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες υποχρεώσεις της για αυτήν την εβδομάδα, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η 75χρονη Καμίλα μολύνθηκε από την λοίμωξη που προκαλεί ο κορωνοϊός. Η προηγούμενη φορά ήταν πέρυσι, αφού νωρίτερα είχε μολυνθεί ο σύζυγός της.

«Ύστερα από την εκδήλωση συμπτωμάτων κρυολογήματος η Μεγαλειότητά της, η βασιλική σύζυγος, διαγνώστηκε θετική στην Covid-19», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται: «Μετά λύπης της, ακύρωσε όλες τις δημόσιες υποχρεώσεις της αυτήν την εβδομάδα και ζητεί ειλικρινά συγγνώμη από όσους επρόκειτο να συμμετάσχουν».

Η Καμίλα ήταν επί σειρά ετών σύντροφος του Καρόλου, προτού τελικά παντρευτούν το 2005. Δεν είναι λίγοι οι Βρετανοί που επέκριναν τον τότε διάδοχο του βρετανικού θρόνου για την σχέση του με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, ο Κάρολος διαδέχθηκε τη μητέρα του στον θρόνο και η Καμίλα πήρε τον τίτλο της βασιλικής συζύγου, σύμφωνα με τις επιθυμίες που είχε εκφράσει η εκλιπούσα μονάρχης.

Η επίσημη τελετή στέψης του Καρόλου Γ’ θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 6ης Μαΐου στο αβαείο του Ουέστμινστερ, προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι, του προκαθήμενου της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Στέμμα θα φορέσει και η βασιλική σύζυγος Καμίλα, όπως έχει γίνει γνωστό, αλλά δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περαιτέρω λεπτομέρειες.

AFP-Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή