Ο βασιλιάς Κάρολος συνάντησε εθελοντές που συγκεντρώνουν βοήθεια για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας

Ο βασιλιάς Κάρολος συνάντησε εθελοντές που συγκεντρώνουν βοήθεια για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας

Η Βρετανία έστειλε 76 διασώστες στις σεισμόπληκτες περιοχές, ενώ επιτροπή που εκπροσωπεί 15 φιλανθρωπικές οργανώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής περίπου 60 εκατομμύρια στερλίνες.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ της Βρετανίας συνάντησε σήμερα εθελοντές της τουρκικής και της συριακής διασποράς στο Λονδίνο, οι οποίοι συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους στις δύο χώρες.

Χαιρέτισε μέλη της φιλανθρωπικής οργάνωσης Τούρκοι Εθελοντές του Δυτικού Λονδίνου (WLTV) και επισκέφθηκε το κιόσκι που έχει στηθεί στην πλατεία Τραφάλγκαρ για την πρωτοβουλία υποστήριξης των σεισμόπληκτων στη Συρία.

Η Βρετανία έστειλε 76 διασώστες σε σεισμόπληκτες περιοχές, ενώ επιτροπή που εκπροσωπεί 15 φιλανθρωπικές οργανώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής περίπου 60 εκατομμύρια λίρες (σ.σ. 68 εκατ. ευρώ) συμπεριλαμβανομένης μιας «γενναιόδωρης προσφοράς» από τη βασιλική οικογένεια.

Μετά τα ισχυρότατα πλήγματα του Εγκέλαδου, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 37.000 ανθρώπους σε Τουρκία και Συρία, ο βασιλιάς Κάρολος είχε εκφράσει «ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή