Ε.Ε.: Πρόταση για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και ιρανικών οντοτήτων

Ε.Ε.: Πρόταση για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και ιρανικών οντοτήτων

«Αποδυναμώνουμε την ικανότητα της Ρωσίας να διατηρήσει την πολεμική της μηχανή», ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόταση για ένα δέκατο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας ανακοίνωσε πριν από λίγο η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Αποδυναμώνουμε την ικανότητα της Ρωσίας να διατηρήσει την πολεμική της μηχανή», ανέφερε η κ. φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι «με εννέα πακέτα κυρώσεων σε ισχύ, η ρωσική οικονομία πηγαίνει προς τα πίσω. Και για να διατηρήσουμε αυτή την ισχυρή πίεση, προτείνουμε δέκατο πακέτο μέτρων. Με νέες εμπορικές απαγορεύσεις και ελέγχους εξαγωγών τεχνολογίας στη Ρωσία. Το πακέτο αυτό είναι συνολικής αξίας 11 δισεκατομμυρίων ευρώ. Προτείνουμε, μεταξύ άλλων, περιορισμούς εξαγωγών σε ηλεκτρονικά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται σε ρωσικά οπλικά συστήματα – όπως τα drones, οι πύραυλοι, τα ελικόπτερα».

Επίσης η ίδια επισήμανε ότι «υπάρχουν και εκατοντάδες ιρανικά drones που χρησιμοποιούνται από τη Ρωσία στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία».

«Για πρώτη φορά προτείνουμε την επιβολή κυρώσεων σε ιρανικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή