Κίνα: Έρχονται «αντίμετρα» στις αμερικανικές κυρώσεις για τα μπαλόνια

Κίνα: Έρχονται «αντίμετρα» στις αμερικανικές κυρώσεις για τα μπαλόνια

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ έκανε αυτή τη δήλωση, αφού οι ΗΠΑ κατέρριψαν κινεζικό μπαλόνι και δήλωσαν ότι θα επιβάλουν κυρώσεις σε έξι εταιρείες

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αντίμετρα εναντίον αμερικανικών οντοτήτων που υπονομεύουν την κινεζική κυριαρχία, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ουάνγκ Ουενμπίν έκανε την ανακοίνωση αυτή κατά την έναρξη της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, αφού οι ΗΠΑ κατέρριψαν κινεζικό μπαλόνι και δήλωσαν ότι θα επιβάλουν κυρώσεις σε έξι εταιρείες που συνδέονται με το κινεζικό πρόγραμμα μπαλονιών παρακολούθησης.

«Οι ΗΠΑ καταχράσθηκαν ισχύ, αντέδρασαν υπερβολικά, κλιμάκωσαν την κατάσταση και το χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα για να επιβάλουν παρανόμως κυρώσεις σε κινεζικές εταιρείες και θεσμούς», δήλωσε ο Ουενμπίν.

«Η Κίνα αντιτίθεται αποφασιστικά σ’ αυτό και θα προχωρήσει βάσει του νόμου σε αντίμετρα εναντίον αμερικανικών οντοτήτων που υπονομεύουν την κυριαρχία και την ασφάλεια της Κίνας».

Ο Ουενμπίν υπογράμμισε πως η Κίνα θα διαφυλάξει αποφασιστικά την εθνική κυριαρχία της και τα θεμιτά δικαιώματα και συμφέροντά της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή